DİNK şüphelisi olarak ifade çağrısı

Güncelleme Tarihi:

DİNK şüphelisi olarak ifade çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 01:25

22 Temmuz Operasyonu kapsamında ‘yasadışı dinleme’ yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konulan eski İstanbul İstihbarat Şubesi Müdürü Ali Fuat Yılmazer, 7 yıldır devam eden Hrant Dink soruşturması kapsamında ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Haberin Devamı

Soruşturmayı yürüten İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Yusuf Hakkı Doğan, Dink suikastı davasında ‘kasten adam öldürmek’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından toplam 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast’ı da ‘tanık’ sıfatıyla ifadeye davet etti. Silivri Cezaevi’ne hitaben yazılan yazıda, Yılmazer’in önümüzdeki hafta ifade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda hazır bulundurulması istendi.
AKYÜREK’İN SÖZLERİ
Soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifade veren Ramazan Akyürek ise şunları söylemişti: “19 Temmuz 2007’de Hrant Dink öldürüldüğünde İstihbarat Daire Başkanı’ydım. Olayın önemi itibariyle kendi müdürlerim ile toplantı yaptım ve failin bulunması amacıyla neler yapılması gerektiğini konuştuk, ‘Aman şu Yasin Hayal’i bulun, orada mıdır değil midir, Hrant Dink vurulduğuna göre o vurmuştur’ şeklinde beyanda bulunduğum doğrudur. Çünkü o toplantıda tekrar bilgilerim güncellendi ve bu eylemin Yasin Hayal tarafından yapılabileceğini düşündüm, bundan dolayı ilk önce Yasin Hayal’in bulunmasını istedim. Bana sorduğunuz Ali Fuat Yılmazer o dönemde C Şube Müdürü idi. Esas bu işlerden sorumlu şubenin başındaydı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!