Din istismarcılarının amansız düşmanıyım

Güncelleme Tarihi:

Din istismarcılarının amansız düşmanıyım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yılmaz, Almanya dönüşünde katıldığı ANAP Grup toplantısında, ‘din istismarcılarıyla mücadeledeki kararlı tutumunu’ bir kez daha dile getirdi. Yılmaz, din istirmarcılarının eğitim reformunu sabote ve provoke etmeye çalıştığını söyledi. 163. maddenin geri getirilmeyeceğini, din ve vicdan hürriyetinde en ufak bir yasaklama, kısıtlama ve geri adımın söz konusu olmayacağını kaydeden Yılmaz, şöyle dedi:

‘‘İslamiyetin asıl sahibi Allah'tır ve en büyük güvencesi de Türk halkının temiz inancıdır. Dini siyasetin silahı gibi kullanmak isteyenler bu yolla propaganda yapmak ve taraftar toplamak istiyorlar. İrtica ile mücadele hükümetin görevidir ve kesintisiz biçimde devam edecektir. Samimi müslümanlarla, istirmarcıları birbirine karıştırmamak gerekir. İrticaya bulaşanların bizden müsamaha görmeleri mümkün değildir. Biz samimi Müslümanların sahibi ve güvencesi, istismar edenlerin amansız düşmanıyız.’’

DYP Lideri Çiller'in ‘şerefsiz onbaşı’ sözleri için de Yılmaz, ‘‘Hızını alamayıp bana onbaşı diyerek hakaret ettiğini sanan kişiye şunu söylüyorum: Ben bu yüce milletin emrinde değil onbaşı, sade bir nefer olmaktan gurur duyarım’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!