Dilencinin belindeki kuşaktan 48 bin lira çıktı

Güncelleme Tarihi:

Dilencinin belindeki kuşaktan 48 bin lira çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2009 14:06

MUŞ’ta geçen hafta rahatsızlanınca Vali Erdoğan Bektaş’ın talimatıyla hastaneye götürülen dilenci 74 yaşındaki Y. Y.’nin beline sardığı kuşaktan 48 bin lira çıktı. Hastane personelini şaşkına çeviren Y.Y.'nin parası, bankada adına açılan hesaba yatırıldı.

Haberin Devamı

Kale mahallesinde eşi H. Y. ile birlikte oturan ve çocukları olmayan Y. Y., geçen hafta aniden rahatsızlandı. Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine eve gelen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) görevlileri, Vali Erdoğan Bektaş’ın talimatıyla Y. Y. ve yatalak olan eşini tedavilerinin yapılması için Muş Devlet Hastanesi’ne götürdü. Kısmi felç geçirdiği anlaşılan Y.Y.'nin tedavisine başlandı. Bu arada yakınlarının “Onun çok parası var” ihbarı üzerine hastanedeki güvenlik görevlilerinin baktığı Y.Y.'nin beline sardığı kuşaktan 48 bin lira çıktı. Bu bilgi valiliğiğe ulaştırılınca hastaneye gelen SYDV görevlileri, parayı Y. Y.'nin bankada adına açtırdıkları hesaba yatırdı.


Amcası Y. Y.’nin yıllardır dilencilik yaptığını söyleyen Salih Y., “Amcam çalınır korkusuyla parasını hep üzerinde taşırdı. Hastaneye getirildiğinde de parası kuşağındaki özel ceplerdeymiş. Hastaneye gelen görevliler parasını alarak bankaya yatırdı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!