Dilek öğretmen bir köyün kaderini değiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Dilek öğretmen bir köyün kaderini değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 07:49

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programı altıncı sezonunda da devam ediyor. Altıncı sezonun on dördüncü Fark Yaratan’ı Dilek Livaneli oldu.

Haberin Devamı

Dilek Livaneli, 13 yıllık öğretmenliğinin son 6 yılını Samsun’da Kumköy İlköğretim Okulu’nda geçirdi. Bu köy okulunda birçok proje geliştiren Livaneli, okulun hem öğretmeni, hem çalışanı, hem de müdürü oldu.

Haberin Devamı

Dilek Livaneli, Kumköy köy okulunda dört farklı sınıfa aynı derslik içinde eğitim vererek öğretmenlik mesleğini sürdürüyor. Ders saatleri dışında da köy halkı ve köy okulunda okuyan çocuklar için çalışmalar yapıyor. Dilek Livaneli işe ilk olarak “Okulum Gençleşiyor” projesi ile başladı. Öğrenciler için okulun bir odasını hobi sınıfına çevirdi. Öğrencilerin hayata daha donanımlı katılımları için onlarca farklı proje geliştirdi.

Dilek öğretmen bir köyün kaderini değiştiriyor

Öğrencilerini ilk defa buz pateni, opera, sinema ve tiyatro ile tanıştırdı. Sadece okulda okuyan öğrencileri için değil, Kumköylüler için de çalışmalar yaptı. İlk olarak köyde okuma yazma bilmeyen kadınlar için okuma yazma kursları düzenledi. Dilek öğretmen köyde yaşayan kadınlar için devlet ve özel sektör desteği ile bir ayakkabı atölyesi açarak kadınların ekonomik açıdan güçlenmelerine yardımcı oldu.

Haberin Devamı

Dilek öğretmen bir köyün kaderini değiştiriyor

İdealist bir öğretmen olan Dilek Livaneli yaptığı çalışmalardan dolayı onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı tarafından 2015 Küresel Öğretmen Ödüllerine aday gösterildi ve dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına giren ilk Türk öğretmen oldu.

Dilek öğretmen bir köyün kaderini değiştiriyor

Dilek Livaneli, köy okulundaki çocukların kendi yaşıtlarından geri kalmamaları için çalışmalarda bulundu. Sadece öğrenciler için değil yetişkinler için de projeler geliştirdi. Kumköy’deki kadınların hem ekonomik özgürlüklerini, hem de özgüvenlerini kazanmalarına yardımcı oldu. Bir köyün kaderini değiştirdi. Hem Samsun Kumköy’de köy okulunda okuyan öğrencilerin, hem de köyde yaşayan kadınların hayatında kocaman bir fark yarattı.

Haberin Devamı

fark yaratanlar videolarını izlemek ve paylaşmak için:
www.farkyaratanlar.org
www.facebook.com/FarkYaratanlar
https://twitter.com/farkyaratanlar
www.youtube.com/user/turkeychangemakers
www.sabancivakfi.org

BAKMADAN GEÇME!