Dilek, kredi kartı borcuna takıldı

Güncelleme Tarihi:

Dilek, kredi kartı borcuna takıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2002 02:28

Şike skandalına adı karıştığı için 5 gündür gözaltında tutulan 6 kadın ile iki erkek zanlıyı savcı dün serbest bıraktı. Dilek Uzun, kredi kartı borcundan dolayı yeniden gözaltına alındı.

Susurluk sanığı Ali Fevzi Bir'in talimatıyla, futbol maçlarında şike yapan şebeke tarafından hakemlere sunulduğu iddia edilen 6 kadın ile şebeke mensubu olduğu iddia edilen iki erkek zanlının polisteki sorgusu dün bitti. Organize Suçlar Şubesi tarafından sorgulanan zanlılar için alınan ve salı günü sona erecek 4 günlük ek gözaltı süresi kullanılmadı. Zanlılardan Leyla Karataş, Vatan Caddesi'ndeki Organize Suçlar Şubesi'nden serbest bırakıldı.

Savcı tek tek sorguladı

Öteki zanlılar Dilek Uzun, kardeşi Derya Uzun, Tuğba Demirtaş, Çiğdem Balıkçı, P.K, Semiha Yılmaz ile Abdullah Çatlı'nın şoförü Habip Aslantürk ve Tuncay Yasa, dün sabah erken saatlerde Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na götürüldü. Soruşturmayı yürüten Savcı Eren Gönen yerinde olmadığı için, evine haber gönderildi. Saat 13.00 sıralarında adliyeye gelen savcı, zanlıları tek tek sorguladı.

Yeniden gözaltına alındı

Savcı Eren Gönen, iki saat ifadelerini aldığı zanlıların hepsini, mahkemeye sevk etmeden serbest bıraktı. Kadınlar, savcılıkta işlemleri tamamlandıktan sonra, yüzlerini kapattılar ve gazetecilerin kendilerini görüntülememesi için koşar adımlarla adliyeden ayrıldılar. Ali Fevzi Bir'in talimatıyla hakemlere kadın ayarladığı iddia edilen Dilek Uzun ise kredi kartı borcundan arandığı için yeniden gözaltına alınıp Organize Suçlar Şubesi'ne götürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!