Dilan’ı yaralayan 'Akrep' 3 yıl sonra tespit edildi 

Güncelleme Tarihi:

Dilan’ı yaralayan Akrep 3 yıl sonra tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 11:35

GEZİ olayları sırasında Akrep olarak adlandırılan plakasız bir zırhlı araçtan atılan gaz fişeği ile yaralanan Dilan Dursun’la ilgili soruşturmada önemli bir gelişme oldu. Savcılığın görevlendirdiği bilirkişi, söz konusu aracın, Ankara Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce kullanıldığını belirledi. Savcılık, Akrep’i kullanan şoför ile atış yapmaya yetkili personelin açık kimlik bilgilerinin tespiti ve ifadesinin alınmak üzere savcılığa getirilmesi için emniyete talimat yazdı.

Haberin Devamı

Ankara’da polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için vurulduğu yer olan Kızılay’da cenaze töreni yapılmak istendi. 16 Haziran 2013 tarihinde cenaze töreni için bir araya gelen kalabalığa polis müdahale etti. Kurtuluş kavşağında plakasız bir zırhlı araçtan atılan gaz fişeği ile Dilan Dursun isimli üniversite öğrencisi yaralandı. Uzun süre hastanede kalan Dilan Dursun’un şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. 

3 YILDIR O AKREP ARANIYOR  

Savcılık yaklaşık 3 yıldır süren soruşturmada, olay yerinde bulunan mobeselere yansıyan görüntülerden hareketlerle göstericilere gaz atan plakasız polis aracını tespit etmeye çalıştı. Savcılık bu kapsamda, olay yerinde bulunan ve görüntülere yansıyan araçların fotoğraflarını incelenmesi için bilirkişi görevlendirdi. Bilirkişi, önce Dilan Dursun’u yaralayan aracı, olay günü Kızılay’da görev yapan Elazığ, Mardin, Osmaniye, Bitlis, Muş, Siirt ve Ankara Emniyet Müdürlüğünden görevlendirilen araçlarla karşılaştırdı. Bilirkişi raporunda, olay yerinde bulunan araçların karşılaştırıldığı anlatılarak şöyle denildi:

Haberin Devamı

Dilan’ı yaralayan Akrep 3 yıl sonra tespit edildi

AKREP ÖZEL HAREKATIN 

“Ankara Özel Harekat ve Terörle Şube Müdürlüğü tarafından kullanılan 06 A 15… plakalı shortland aracı ile Jandarma Genel Komutanlığı’nın uzmanlık raporunda tespit edilen, müştekinin yaralanma olayının gerçekleştirildiği sohrotland aracın bir çok özelliğini benzediği, buna göre araçların rengi, aksesuarlarının konumlandırıldığı yer ve diğer tüm özelliklerinin bire bir aynı olduğu ve en önemlisi diğer hiçbir araçta bulunmayan ön cam sol üst köşede bulunan beyaz renk çıkartmanın her iki araçta da ortak olduğu tespit edilmiştir.”

SAVCILIKTAN TALİMAT

Savcılık bilirkişi raporunun ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne yazdığı talimatta, “06 A .. plakalı shortlandı kullanan ve atış yapmaya yetkili personelin açık kimlik bilgilerin tespiti ile ifadesinin alınması için hazır edilmesini” istedi. 

Haberin Devamı

SAVCI O ARACIN ŞOFÖRÜNÜ SORDU 

Dilan Dursun’un avukatı Tonguç Cankurt, “Dosyaya giren görüntülerde söz konusu aracın plakasız olduğu anlaşıldı. Bir kamu aracının plakasız olması düşünülmez. Ancak olay günü aracın plakası sökülmüş durumda. Emniyet şüpheliyi gizlemek amacıyla plakayı sökmüş olabileceğini düşünüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!