Dil sınavı kazasız belasız...

Güncelleme Tarihi:

Dil sınavı kazasız belasız...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerine girmek isteyen adaylar, dün Yabancı Dil Sınavı'nda ter döktü. 36 bin 781 adayın girdiği sınav, saat 09.30'da başladı. Bu yıl ilk kez ÖSS'den ayrı olarak yapılan sınava giren adaylar heyecanlı olduklarını belirterek, ‘‘ÖSS ertelendiğinde çok üzülmüştük. Ancak, bu da bizim için bir prova olacak. Kursa gitmeye devam ediyoruz’’ dediler.

Almanca, Fransızca ve İngilzce olmak üzere üç dilde yapılan sınavda adaylar istedikleri dili işaretleyerek, sadece o dildeki 100 soruyu yanıtlamaya çalıştı. Türbanlı adayların da girdiği sınav 2.5 saat sürdü. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınav, üniversite rektörlüklerinin bulunduğu 40 merkez ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da yapıldı. 4 bin 525 kişinin görev aldığı sınav, 125 binada ve bin 121 salonda gerçekleşti.

YDS'ye giren adayların, 6 Haziran Pazar günü yapılacak ÖSS'ye de girmeleri gerekiyor. Bu nedenle bu ilk sınavı bir prova olarak gören adaylardan Aslı Ünsal, ‘‘ Bu sınav heyecanımı yenmek bir fırsat olacak. Asıl amacam TM ile bir yere girmek. Dershanede sınava hazırlanıyorum’’ dedi. İkinci kez üniversite sınavına giren ve şu anda Marmara Üniversitesi Makina Mühendisliği'nde öğrenim gören Aydan Atılgan ise yabancı dille ilgili bir yükseköğretim yapmak istediği için bu sınava girdiğini söyledi.

İkinci kez üniversite sınavına giren Arzu Özgen ve Esma Özay da ‘‘Heyecanımızı bir türlü yenemiyoruz. Gece boyunca uyuyamadık. Aylarca rüyamıza girmişti. Sınav ertelendiği zaman çok üzülmüştük. Yapacak şey yoktu. Çok çalışmıştık. Bu sınava kendimizi hazırlamaya çalıştık, ama hedefimiz ÖSS'de başarılı olmak’’ dedi.

YDS sonuçları adaylara, ÖSS sınav sonuç belgeleriyle birlikte duyurulacak. Üniversitelerin dil ile ilgili lisans programlarını tercih etmek isteyen adayların YDS'den 120 ve üstünde puan almaları gerekiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!