Dik oturmak şart değil

Güncelleme Tarihi:

Dik oturmak şart değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Almanya'nın Ulm Üniversitesi Kliniği'nin bilim adamları, koltuk veya kanepede kaykılarak oturmanın sırta hiçbir zararı olmadığını saptadılar. Aksine sırtı dik tutarak oturmanın sakıncalı olduğunu söyleyen bilim adamları ‘‘Bu şekilde omurgalara daha çok basınç oluyor. Oysa koltuk veya kanepede kaykılarak oturmada, omurgaya olan basınç yüzde 50 azalıyor’’ diyorlar. Sırta ancak ağır eşyaların yanlış kaldırılmasının zararlı olduğunu söyleyen bilim adamları, örneğin bir kasa biranın kaldırılması halinde omurgaya 422 kilo ağırlık bindiğini belirtiyorlar.

Sallanan dişlere mini dedektör

Diş hekimleri bir dişin sallandığını fark ettiklerinde çoğunlukla onu kurtarmada geç kalınmış oluyor. İşte bunu gözönünde bulunduran bir Japon firması da, sallanan dişleri, saniyede 5 bin titreşimle saptayan bir mini dedektör keşfetti. Böylece daha süratle önlem alınacağını vurgulayan bilim adamları, yeni aletin önümüzdeki günlerde Avrupa'daki diş hekimleri tarafından kullanılacağını belirttiler.

Erkeklere müjde: Saç dökülmesine yeni ilaç

Özellikle erkeklerin orta yaş sınırına yaklaştıkça karşılarına çıkan saç dökülmesine karşı ilaç firmalarının çözüm arayışları sürüyor. ABD kökenli ilaç firmaları Merck Sharp ve Dohme, saç dökülmesi sorununun tedavisine yönelik Propecia adlı bir ilaç geliştirdi. Birleşik Devletler İlaç ve Gıda Dairesi’nce onaylanan ilaç ABD'de reçeteli olarak satışa sunuldu.İlacın sadece erkeklerin kullanımı için uygun olduğu, kadın ve çocuklar tarafından kullanılmaması gerektiği belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!