Dijital fotoğrafın yeni yıldızları

Güncelleme Tarihi:

Dijital fotoğrafın yeni yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2008 13:09

Bu yılın en yeni dijital fotoğraf makineleri arasında Canon EOS 450D, Fujifilm S100FS ve Pentax K20D var.

Haberin Devamı

Fotoğraf makinesi üreticileri hiç vakit kaybetmiyorlar: Daha yılın başlarında Canon, Nikon, Sony ve diğer büyük üreticiler yeni dijital fotoğraf makinelerinin sunumunu yaptı. Peki 2008'in fotoğraf makinesi modası ne?

Yarı profesyonel SLR'lerin 2007'de gözde olmasının ardından bu yıl da Dijital SLR'ler en çok satışa sahip olacak: En iyilerin takipçi modellerinden olan Canon EOS 450D, Sony Alpha 100 ya da Pentax K10D en yeni teknikleri ile isimlerinden söz ettiriyorlar.



En üstün özellikliler seri üretimde

Aynı şekilde bunlar da son derece sıcak: Mega piksel zum ve Bridge sınıfı. Burada uzun süreden beri var olan sessizliğin ardından Fujifilm, Casio ve Olympus rekor kıracak yeni modellerin sözünü veriyorlar.

Üreticiler ultra kompakt alanında makinelerin içine her geçen gün daha fazla donanım sığdırmayı başarıyorlar: Görüntü sabitleyiciler artık standart, buna rağmen geniş açı objektifleri geniş cephede istediklerini yaptırabiliyor. Aynı şekilde bu da moda: HD-çözünürlükte videolar.

Haberin Devamı



Yeni DSLR'ler: Kuşak değişimi
Hobi fotoğrafçıları için en iyi DSLR'lerin takipçi modelleri rafları süslüyor: Canon EOS 450D, Sony Alpha 200, Nikon D60 ve Pentax K20D şimdi daha fazla güce ve donanıma sahip.

Dijital fotoğrafın yeni yıldızları
Canon EOS 450D
Canon uzun süredir beklenilen en iyi DSLR takipçisi EOS 400D' yi takdim eder... Bu yeni model yarı profesyonel DSLR EOS 40D' nin bir çok yeni donanım özelliğini bir arada sunuyor: EOS 450D Live-View, toz uzaklaştırma sistemi, 3 inç ekran(230.000 piksel), Digic III-resim işlemcisi ve 9 nokta otomatik odaklamaya sahip. Sensör çözünürlüğünde ise 40D'yi bile gölgede bırakıyor ve yeni bir 12,2 Mega piksel sensör (CMOS, APS-C-Format) ile donatılmış. EOS 450D ilk kez Mart ayında piyasaya çıkacak ve yaklaşık 750 Euro fiyata sahip olacak. Kit için, standard objektifi (EF-S 18 - 55 mm) ile beraber 850 Euro ödemeniz gerekiyor.





Dijital fotoğrafın yeni yıldızları

Sony Alpha 200
Alpha 100'ün takipçisi; 10,2 Megapiksel sensör, entegre edilmiş görüntü sabitleyici ve toz uzaklaştırma sistemi ile donatılmış. Otomatik odaklamanın yeni kontrol algoritmaları daha iyi bir performans sağlıyor. Sony fotoğraf makinesindeki dinamik iyileştiriciyi de geliştirdi. Alpha 200'ün monitörü sadece 2,7 inç büyüklüğünde. Alpha 200 bu ay itibarı ile satın alınabiliyor. Fotoğraf makinesi 600Euro değerinde ve kit, objektifi (18-70 mm) ile birlikte 700 Euro karşılığında satılıyor.







Dijital fotoğrafın yeni yıldızları

Pentax K20D
Pentax aslında K10D ile istenilen başarıya çoktan ulaşmıştı. K10D'nin takipçisi K20D'nin kusursuz bir donanımına sahip olduğu açıkça ortada: Entegre görüntü sabitleyici, 11 nokta otomatik odaklayıcı,magnezyum kılıf, 2,7 inçlik bir monitör ve Live-View modu. Tamamen yeni olan 14,6 Megapiksel çözünürlüğe (23,4 mm x 15,6 mm) sahip CMOS-sensör amatör SLR'ler sınıfında bir rekor. K20D'nin pazara çıkışı ilkbahar olarak belirlenmiş, objektifi (18 - 55 mm) ile birlikte fiyatı yaklaşık 1.300Euro  civarında.






Dijital fotoğrafın yeni yıldızları

Nikon D60
D60, D40x baz alınarak geliştirilmiş. D40x ile aynı sensörlere (10-Mega piksel CCD), kompakt kılıfa, 2,5 inçlik net monitöre ve temel fonksiyonlara sahip. Nikon, D60 ile yeni başlayanlar sınıfında da toz uzaklaştırıcı sistemi sunuyor. Bunlara ek olan yenilikler ise Expeed görüntü sensörü ve karanlık noktaları fotoğraf makinesinin elektroniği sayesinde daha fotoğraf çekme aşamasında aydınlatan Active-D-Lighting özelliği. Kit objektifi AF-S DX 18-55 mm / 3.5-5.6G VR de yeni ve çekim esnasındaki hareketliliği ortadan kaldıran gömülü, optik görüntü sabitleyici sunuyor. D60, Şubat sonunda vitrinleri süsleyecek ve ilave objektifi ile birlikte yaklaşık 750 Euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak.


Haberin Devamı





Yeni Mega piksel zum: DSLR'nin rakipleri

Ardı ardına gelen sansasyonlar: Olympus'tan rekor kıran zum, Fujifilm'den mükemmel SLR alternatifi ve Casio'dan dünyanın en hızlı dijital kamerası.

Dijital fotoğrafın yeni yıldızları
Olympus SP-570 UZ
SP-560 UZ'un takipçi modeli olan SP-570 UZ donanımında 20X zuma sahip ve bununla beraber diğer tüm kompakt makinelerden daha fazla odak uzaklığı sunuyor: 26 ile 520 mm ölçüleri bir küçük resme eş değer. Yeni olan diğer özellikler ise 10 Mega piksel sensör, geliştirilmiş dış kılıf, kolay kullanım ve objektifteki zum. Eski modelde de bulunan mekanik görüntü sabitleyici, RAW desteği ve net ekran özellikleri bu modelde de mevcut. SP-570 UZ'ye Mart ayından itibaren 550 Euro karşılığında sahip olabileceksiniz.

Haberin Devamı






Dijital fotoğrafın yeni yıldızları
Fujifilm FinePix S100FS
Unutulmuş Sony R1'in tüm sevenleri için iyi bir haber: S100FS mükemmel donanımı ile gerçek bir DSLR alternatifi... 11 Mega piksel SuperCCD (2/3 inç diyagonal), ISO değerleri (az çözünürlükte ISO 10.000), optik görüntü sabitleyici, 14X geniş açı zumlu objektif (odak uzaklığı 28 ila 400 mm) ve bir de dönme özellikli ekran... Fujifilm profesyonel DSLR S5 Pro' da da olduğu gibi, S100FS'de son derece geniş bir dinamik çevreye sahip ve hatta bir de film simulasyon modu sunuyor. Piyasalara geliş tarihi Mart olarak belirlenen ürünün fiyatı henüz belli değil.






Dijital fotoğrafın yeni yıldızları
Casio Exilim Pro EX-F1
Tüm SLR'lerden daha hızlı: Casio'nun 12X zum ve 6 Mega piksel CMOS sensör ile bir dakikada 60 fotoğraf çekebilme yeteneği onu kendi alanının en hızlısı olarak tanımlamak için yeterli. En iyi profesyonel SLR'ler dahi dakikada maksimum 10 fotoğrafa kadar çıkabiliyorlar. En uzun görüntü dizisi 60 fotoğrafı kapsıyor. Az çözünürlükte süper zaman büyüteci mümkün (dakikada 1.200 çekim). Ayrıca F1, fotoğrafçı daha deklanşöre basmadan 60 fotoğrafı kaydedebilme özelliğine sahip ve videoları da tam HD çözünürlüğünde kaydedebiliyor (1.920 X 1.080 Piksel). Bu kamera Mart ayından itibaren, Amerika'da 1.000 Dolar karşılığında satın alınabilecek.


Haberin Devamı




Yeni ultra kompakt makineler: Daha fazla geniş açı

Üreticiler, süper mini makinelerin içine eskiden olduğu gibi bugün de görüntü sabitleyicileri yerleştirmeyi ihmal etmiyor. Son moda: Fotoğrafınıza daha fazla motifi sığdırabilmenize yarayan geniş açılı objektifler.

Dijital fotoğrafın yeni yıldızları
Fujifilm FinePix F100fd
Yeni bir SuperCCD sensör, 12 Mega piksel çözünürlük ve yeni görüntü işlemcisi ile birlikte maksimum ISO 3.200… Kusursuz donanımın diğer parçaları ise 5X geniş açı zum (28 ile 140 mm büyüklüğünde küçük resim), mekanik bir görüntü sabitleyici ve son derece net 2,7 inç ekran (230.000 Piksel). Fujifilm fotoğraflarınız için HD kalitesinin sözünü de veriyor. F100fd Mart ayından itibaren satışa sunulacak ve fiyatı hakkında henüz kesin bir bilgi verilmiş değil.







Dijital fotoğrafın yeni yıldızları

Olympus mju 1030 SW
Ekstra sağlam: Olympus'un SW Serisi’nin en yeni modeli 10 metre derinliğe kadar su geçirmeme özelliğine sahip ve üretici firmanın açıklamalarına göre 2 metre yüksekliğe kadarki düşmelerden hasar görmüyor; eksi 10 dereceye kadar da buz tutmuyor. Peki bu sağlam makinenin teknik özellikleri neler? 10 Mega piksel çözünürlük, 2,7 inç’lik net bir ekran (230.000 Piksel), mekanik bir görüntü sabitleyici ve 3,6X geniş açı zum (28 ile 102 mm büyüklüğünde küçük resim) sunan küçük Outdoor makine şu şırasalarda piyasada ve yaklaşık değeri 430 Euro civarında.






Dijital fotoğrafın yeni yıldızları

Sony Cyber-shot DSC-W170
Sony de geniş açı modasına ayak uyduranlar arasında: W170' in 5X geniş açı zumunun (28 ile 140 mm büyüklüğünde küçük resim) yanı sıra optik görüntü sabitleyici, 10 Mega piksel çözünürlük ve 230.000 pikselli net 2,7 inç ekrana sahip. En yakın rakiplerinin sahip olduğu tüm özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Ayrıca bir de fotoğrafları güneş ışığının kötü etkilerinden koruyucu özelliklere sahip. Bu şık ve küçük Sony Mayıs ayından itibaren yaklaşık 300 Euro karşılığında satın alınabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!