Digital'dan Gigaswitch

Güncelleme Tarihi:

Digitaldan Gigaswitch
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Digital Avrupa Network Pazarlama Müdürü Neil Wilkins, arkadaşımız Cem Tecimen'in sorularına verdiği yanıtlarla yeni GIGAswitch/Ethernet teknolojisinin özelliklerini anlattı. Wilkins, yeni teknolojinin özellikle, ATM'e gerek duyulmayan kampüs yapılı merkezlerde kullanılmak üzere geliştirildiğini belirtti ve ‘‘Yeni teknoloji yoğun bant genişliği ihtiyacı olan ağlar için ideal omurga anahtar çözümü sunuyor’’, dedi. 1997 yılı sonu itibariyle kısıtlı sayıda kullanıma sunulacak GIGAswitch/Ethernet çözümü 1998 Şubat'ından itibaren seri üretimde olacak.

Ünlü sözlük CD-ROM'da

Dünyaca ünlü Redhouse sözlüğünü artık bilgisayarınızda da kullanabileceksiniz. 1994 yılında hazırlanan İngilizce-Türkçe/Türkçe-İngilizce Büyük Elsözlüğü Redhouse artık CD-ROM'da. 75.000'in üzerinde ana giriş, bu ana girişlerin altında binlerce deyim, terim ve 5.000'in üzerinde örnek cümle barındıran Redhouse CD-ROM'unda, birçok madde yazıp bunların anlamını bulabilir, yazıcıdan çıkış alabilir, kullandığınız kelimeişlemciyle birlikte kullanabilirsiniz. Ses benzeşim özelliği sayesinde ise telaffuzunu duyduğunuz ama yazımını bilmediğiniz sözcükleri de aratabilirsiniz.

Fiyatı: 45 dolar (KDV dahil) Tel.: +90 212 522 1498

Logo savaşı kızıştı

Microsoft'un yazılımlarında, Sun'ın Java logosunu kullanmasıyla başlayan hukuk savaşı, Netscape firmasının Java logosunu kendi yazılımından kaldırmasıyla alevlendi. Netscape, Java logosunu tekrardan kullanabilmek için yazılımlarını Sun'ın programlama dili Java'nın son sürümüyle yüzde yüz uyumlu hale getireceklerini açıkladı. Sun Microsystems Microsoft'u, yüzde yüz Java uyumlu olmamasına rağmen Internet Explorer'da Java logosu kullanmakla suçluyordu. Microsoft ise Sun'ı, Netscape'i suçlamayarak çifte standart uygulamakla itham ediyordu. The Sunday Times

Hologramlar Türkiye'de de üretilecek

Yüksek teknoloji gerektiren hologramlar artık Türkiye'de de üretiliyor. Cisimlerin üç boyutlu gerçek görüntüsünü vermeye yarayan hologramlar, MTM Holografi ve Güvenlik Sistemleri AŞ tarafından TÜBİTAK güvencesi ve desteğiyle üretilecek. MTM Genel Müdürü Erhan Elitaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hologram üretiminin büyük bir yatırım ve teknoloji bilgisi gerektirdiğinden, dünyada az sayıda kuruluş tarafından gerçekleştirilebildiğini söyledi. Hologramlar çay ambalajından kredi kartına, konser biletinden ürün etiketine kadar çok geniş bir alanda kullanılıyor.

Tel.: +90 262 643 3943

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!