Didim açıklarında kaçak teknesi battı, 6 ölü, 3 kayıp

Güncelleme Tarihi:

Didim açıklarında kaçak teknesi battı, 6 ölü, 3 kayıp
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 15:40

AYDIN'ın Didim İlçesi'nden umut yolculuğuna çıkan 13 kişinin bulunduğu fiber tekne, olumsuz hava şartları yüzünden battı. 6 kaçak göçmen ölürken, 4 kişi kurtarıldı. Kayıp 3 kişi için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Haberin Devamı

Yunan adalarına gitmek için Didim kıyılarından bu sabah fiber tekneyle yola çıkan Suriyeli 13 kaçak göçmenin içinde bulunduğu fiber tekne, olumsuz hava şartları yüzünden battı. Durumun bölge sakinlerince fark edilmesi üzerine sahil güvenlik ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye hareket eden sahil güvenlik ekipleri çalışma başlattı. Denizde 4 mülteciye sağ ulaşıldı, 6 kişinin ise cesedi bulundu. Sağ kurtarılanlardan teknede 13 kişinin bulunduğunu öğrenen ekipler, kayıp 3 kişi için bölgede arama kurtarma çalışması başlattı.

CESETLER OTOPSİ İÇİN MORGTA

Aydın'ın Didim İlçesi açıklarında batan mülteci teknesinde yaşamını yitiren 2'si kadın 6 Suriyelinin cesedi, Sahil Güvenlik ekiplerinin botuyla karaya ulaştırıldı. Cenaze aracına alınan cesetler, Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Daha sonra cenazeler otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Havanın kararmasıyla denizde yapılan arama kurtarma çalışmalarına da ara verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

2 LASTİK BOTTA 90 MÜLTECİ YAKALANDI

Öte yandan; Didim'in Tekağaç burnundan 2 ayrı lastik botla denize açılan 90 mülteci, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Yakalanan 90 kişi, Didim Sahil Güvenlik Komutanlığı'na götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!