Diana'ya sevgi seli

Güncelleme Tarihi:

Dianaya sevgi seli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Galler Prensesi Diana, ölümünün birinci yıldönümünde İngiltere ve Fransa'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. İngiltere'de binlerce kişi Prenses'in Londra'daki malikanesine akın etti. Korkunç trafik kazasının meydana geldiği Paris ise Diana özlemiyle kente akın eden Diana hayranlığına ev sahipliği yaptı.

Diana severler sağlığında Prenses'in ikamet ettiği Londra'daki Kensington Sarayı'nın önünü çiçek bahçesine çevirdi. Diana hayranları, bıraktıkları küçük mesajlarda, hasretlerini, özlemlerini dile getirdiler. Kraliyet Ailesi ise İskoçya'daki Balmoral Şatosu yakınlarında küçük bir kilise de buluştu.

Prens William (16) ve Prens Harry'nin (13) anneleri için dua ettiği törene kraliyet mensuplarıyla İngiltere Başbakanı Tony Blair ve eşi Cherie de katıldı. Kraliçe 2'inci Elizabeth, Diana'nın ölümünün birinci yıl dönümü dolasıyla yaptığı açıklamada, bu zor günde kendilerini yalnız bırakmayan ve acılarını paylaşan vatandaşlarına teşekkür etti.

İngiltere'de bayraklar yarıya inerken, büyük katedralde de ‘‘Kalplerin Kraliçesi’’ için ayinler düzenlendi. Paris'te ise önceki gece Dodi El Fayed ile sevgilisi Diana'nın ölümüne neden olan trafik kazasının meydana geldiği tünelin üzerindeki meşale şeklindeki Diana anıtının yakınında mumla andılar. 36 yaşında ölen Diana'nın her bir yaşı için birer mum yakıldı.

Diana'nın ailesi ise Prenses'i anmak için mezarının bulunduğu Althorp Malikanesi'nde buluştu. Diana'nın ağabeyi Kont Spencer ve kızkardeşleri Lady Sahar McCorquodale ve Lady Jane Fellowes, erken yaşta dünyadan göçüp giden ailenin küçük kızını sevgiyle andılar.

Harrods mağazalarının sahibi Muhammed El-Fayed ise Prenses Diana ile evlilik hazırlığı yaparken korkunç trafik kazasında hayat veren büyük oğlu Dodi için mezarı başında bir anma töreni düzenledi. Törene El-Fayed ailesinin üyeleri ve yakın dostları katıldı.

Londra'daki Harrods mağazasında da Diana ve Dodi'nin anısına vitrinde ve mağaza içinde 2.5 metre boyunda bronzdan yapılmış bir heykel açıldı. Heykelde sonsuz yaşamı sembolize eden bir çeşme üzerinde iki ‘D’ harfi birleşiyor. El Fayed, oğlunun ve Diana'nın ölümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ‘Cennette barışı ve rahatı bulan canım oğlum Dodi ve onun sevgilisi Diana için dua ediyorum. Onların birlikte mutlu olduklarından eminim’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!