Diana için 3 komplo teorisi

Güncelleme Tarihi:

Diana için 3 komplo teorisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

O sanki prenses olmak için yeryüzüne geldi. En sevilen, en tatlı gülümseyen, en çok fotoğrafları çekilendi. İdeal bir insan, mükemmel ötesi bir kadındı. Ve 31 Ağustos 1997'de Paris'teki trajik kaza Prenses Diana'yı sevenlerinden çaldı. Sevdiği erkekle birlikte gelen ölüm, üçüncü yıldönümünde yeniden sorgulanıyor. Amerikan haftalık bulvar gazetesi Globe 22 Ağustos tarihli sayısında 30 sayfayı Diana'ya ayırdı ve ‘‘Ölümcül 4 Hata’’ ve ‘‘Şok eden 3 Komplo Teorisi’’ yazılarına yer verdi.

Gazete komplo teorilerini şöyle sıraladı :

1- İngiliz Kraliyet ailesi Diana'yı başına buyruk olarak görüyordu. Ölüm emrini verdi.

2- Prenses Diana, şoför Henri Paul'ü hedef alan mafya tuzağının kurbanı oldu. Dodi'nin babası Muhammed el Fayed hakkında istihbarat sağlayacağını vaat eden Paul sonradan sözünden caymıştı.

3- Prenses Diana, yanlışlıkla rastgele casuslar tarafından öldürüldü. Kraliçe'nin Prenses Diana'nın öldürülmesini istediğini zannediyorlardı.

Gizli otopsi raporu

Prenses Diana'nın gizli otopsi raporları da yayınlandı. Rapora göre Prenses Diana'nın boynunda çatlak vardı, burnu, gözleri, ağzı kan içindeydi, dudağı ve saçlarının yakınında kesikler vardı. Kalçasında kemiğe kadar yarık vardı, kolu kırılmış, kaburga kemikleri ezilmiş, kalp zarı, akciğer damarı yırtılmış, beyni şişmiş, ezilmiş, arkasında da bedeni ağır yaralar almıştı. Pitie-Salpetriere Hastanesi acil servis sorumlusu Dr.Bruno Riou, Diana'yı görür görmez iç kanama geçirdiğini anladı. Kalbine kan pompalanmadığından derhal kalp-akciğer makinesine bağladı. Göğsünü açtı ve kalbine elleriyle

masaj yaptı, ama faydası olmadı.

4 ölümcül hata

1- GÜVENLİĞİN GEVŞETİLMESİ Charles'tan boşanmasından sonra Prenses Diana'nın güvenliğinden artık Kraliyet Ailesi'nin iyi eğitimli korumaları sorumlu değildi.

2- ŞARHOŞ ŞOFÖR Otopsi raporları şoför Henri Paul'ün kanında normalin üç misli alkol bulunduğunu ortaya koydu.

3- PLAYBOY DODİ Paparazzilerden kurtulmak için Dodi'nin başvurduğu plan tam bir çılgınlıktı. Ciddi, temkinli şoförünü foto muhabirlerini oyalamaya göndermiş ve Mercedes'in direksiyonunu bir sarhoşa bırakmıştı.

4- FREN ARIZASI Otomobilin fren sorunu vardı, ancak bundan kimsenin haberi yoktu. Ne Diana, ne sevgilisi Dodi el Fayed ne de Henri Paul emniyet kemerini takmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!