DHKP-C cenazesinde 150 kişiye gözaltı

Güncelleme Tarihi:

DHKP-C cenazesinde 150 kişiye gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD Konsolosluğu'na saldırı öncesinde çıkan çatışmada öldürülen DHKP-C'li Cem Selçuk Akgül, örgüt töreniyle defnedildi. Cenazeye katılanlar, tören sonrası gözaltına alındı.

Tepebaşı'ndaki ABD Başkonsolosluğu'na lavlı saldırı hazırlığındayken polisle girdikleri çatışmada öldürülen yasadışı DHKP-C örgütü militanlarından 41 yaşındaki Cem Selçuk Akgül dün toprağa verildi.

Cenazede yoğun güvenlik önlemi alan polis, aralarında Akgül'ün ailesinin de bulunduğu yaklaşık 150 kişiyi otobüslere bindirdikten sonra gözaltına aldı.

Akgül'ün cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındıktan sonra Alibeyköy Cemevi'ne getirildi. Burada yapılan törende Akgül'ün annesi Necla, eşi Melek ile çocukları Hasan Tahsin ve Alev Esin Akgül sinir krizleri geçirdi.

Akgül'ün cenazesi, törenin ardından Alibeyköy Mezarlığı'nda slogan ve alkışlarla toprağa verildi. Polis'in mezarlıkta yoğun güvenlik önlemleri aldığı görülürken, törene katılanlar üzerinde 'Selçuk Akgül ve Sadık Mamati'nin katilleri ABD emperyalızminin uşaklarıdır' yazılı pankart ve DHKP-C bayrakları açtılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!