DHBT geç başvuru nasıl yapılır? DHBT geç başvuru ücreti nereye yatırılacak?

Güncelleme Tarihi:

DHBT geç başvuru nasıl yapılır DHBT geç başvuru ücreti nereye yatırılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2020 12:37

DHBT geç başvuru ücreti yatırılmasının ardından işlemlerini tamamlayacak olan pek çok kişi, müracaat adımlarını ÖSYM ile tamamlayacak. Normal başvuru sürecini kaçıranlar için erişime açılan DHBT geç başvuru işlemi kurtarıcı nitelik taşıyacak. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak için sınava katılmak isteyen ancak başvuru tarihini kaçıran adaylar, DHBT geç başvuru ücretini yatırdıktan sonra işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki, DHBT geç başvuru nasıl yapılır? DHBT geç başvuru ücreti nereye yatırılacak? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

DHBT geç başvuruları 24 Kasım gün sonuna kadar yapılacak. Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün %50 artırımlı olarak ödenecek. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen lisans mezunları KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılmak zorunda olacak.

27 Aralık 2020 tarihinde saat 10.15’te yapılacak. Sınav 60 dakika sürecektir. Sınavda adaylara, çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak. Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi sorularından oluşacaktır ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak olacak. 

DHBT GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?

Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti, geç başvuru günlerinde ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenmelidir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!