DGS tercihlerinin ne zaman yapılacağı belli oldu mu? Gözler DGS tercih kılavuzunda

Güncelleme Tarihi:

DGS tercihlerinin ne zaman yapılacağı belli oldu mu Gözler DGS tercih kılavuzunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2019 19:00

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçlarının açıklanma tarihi üzerinden günler geçti, gözler tercih sürecinin tarihi ve detaylarına çevrildi. İstek ve puan sıralamasına göre dört yıllık üniversiteleri tercih edecek olan öğrenciler, sık sık ÖSYM'nin sayfasını inceleyerek tercih süreciyle ilgili bir açıklama olup olmadığını kontrol ediyor. Peki, DGS tercihleri ne zaman yapılacak? DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Haberin Devamı

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) tercih kılavuzu, lisans eğitimine geçiş yapmak için sınava katılım sağlayan adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. Tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından, DGS tercih işlemleri ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde alınacak. Peki, DGS tercihleri ne zaman yapılacak? DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? İşte, o konular hakkında bilgiler.

DGS tercih kılavuzu henüz ÖSYM tarafından yayımlanmadı. Ancak bir önceki yıl DGS sonuçları 16 Ağustos'ta açıklanmış, tercih süreci ise 6 Eylül'de başlamıştı. Bu süre baz alındığında 2019 DGS tercihlerinin en geç önümüzdeki hafta içerisinde başlatılması bekleniyor.

HANGİ BÖLÜMLER TERCİH EDİLEBİLECEK?

Adayların hangi bölümlere geçiş yapabileceği, tercih kılavuzunda yer alacak tablolardan öğrenilebilecek. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak lisans programlarından yapmaları gerekmektedir.

BAKMADAN GEÇME!