DGS tercihleri başladı mı? 2018 DGS tercih işlemleri

Güncelleme Tarihi:

DGS tercihleri başladı mı 2018 DGS tercih işlemleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 22:48

DGS tercihleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2018 DGS tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağı, iki yıllık önlisans eğitimini dört yıllık lisans programlarına tamamlamak isteyen pek çok kişi tarafından merakla araştırılıyor. Peki, DGS tercihleri ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Memurluk ve üniversite sonuçlarının açıklanması ardından DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 2018 tercihleri için beklentiler yükseldi DGS tercih kılavuzunun paylaşılması ardından tercih maratonu başlayacak. Peki, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 2018 tercihleri ne zaman?

İki yıl eğitim veren ön lisans bölümlerinden mezun vatandaşların girebildiği ve dört yıllık lisans programlarına geçiş imkânı sağlayan 2018 DGS'nin sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte merak edilen bir diğer konuda tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağı oldu.

Sabırsızlıkla beklenen DGS tercih işlemleri henüz başlamadı. DGS tercihleri, geçtiğimiz yıl sonuçların açıklanmasının 13 gün sonrasında alınmaya başlanmıştı. Konu hakkında bir gelişme ya da ÖSYM'den yapılan resmi bir açıklama olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

DGS NEDİR?

Haberin Devamı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!