DGS tercih süreci ne zaman başlayacak? ÖSYM kılavuz bilgisini yayımladı!

Güncelleme Tarihi:

DGS tercih süreci ne zaman başlayacak ÖSYM kılavuz bilgisini yayımladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2019 10:38

Lisan eğitimini dört yıllık programlarda tamamlayacak olan öğrencilerin katıldığı 2019 DGS için tercih süreci için, tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Sınavda başarı sağlayan adaylar, lisans programları için boş kontenjanlar dahilinde tercih sıralamalarını tamamlayacaklar. Peki, 2019 DGS tercih süreci ne zaman başlayacak? DGS yerleştirmeleri nasıl yapılacak? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

DGS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. İki yıllık üniversite eğitimini dört yıllık lisans programına tamamlamak isteyen vatandaşlar, 21-28 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini gerçekleştirebilecek. İşte, DGS tercih kılavuzu ve tercih sürecine dair merak edilen bazı bilgiler

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILABİLECEK?

DGS tercih kılavuzu içerisindeki tablolarda yer alan bilgilere göre 21-28 Ağustos tarih aralığında tercih işlemleri yapılabilecek. Tercihler tamamiyle internet üzerinden, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden alınacak. 

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Programlara yerleştirme işleminde puan en önemli rolü oynayacak. Örneğin T programını, aday A birinci tercihinde, aday B dördüncü tercihinde göstermiş olsun. Aday B’nin puanı aday A’dan yüksekse ve aday B ilk üç tercihine puanı yetmediği için yerleştirilmemiş ise T programına puanı daha yüksek olduğu için aday B yerleşecektir.

BAKMADAN GEÇME!