DGS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? Dikey Geçiş Sınavı tercihleri ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

DGS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak Dikey Geçiş Sınavı tercihleri ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2019 10:24

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardından, gözler, sonuç tarihinde çevrildi. Sınav sürecini geride bırakan adaylar, tercih işlemlerine başlamak için ÖSYM'den yapılacak açıklamayı sabırsızlıkla bekliyor. Peki, DGS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? Dikey Geçiş Sınavı tercihleri ne zaman?

Haberin Devamı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 25 Temmuz Perşembe günü ÖSYM tarafından açıklandı, sonuçların açıklanmasıyla birlikte gözler tercih sürecine çevrildi. DGS tercih işlemleri, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden gerçekleştirilebilecek. Adaylar, tercih kılavuzundan faydalanarak tercihlerini gerçekleştirebilecek. DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

30 Haziran'da yapılan DGS’de süreç tercihlerle devam edecek. 25 Temmuz itibariyle sonuçlarını görüntüleyebilen adaylar şimdi tercih işlemlerinin başlamasını bekliyor.

DGS 2019 tercih kılavuzu henüz ÖSYM tarafından yayınlanmadı, geçtiğimiz yıllar baz alındığında tercih kılavuzunun ağustos ayı içerisinde yayımlanması ve tercih sürecinin başlaması bekleniyor.

Adaylar, tercihlerini TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak gerçekleştirebilecek.

DGS, meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin örgün ve açıköğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için düzenleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!