Dikey geçiş tercihleri ne zaman? DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Dikey geçiş tercihleri ne zaman DGS sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2019 21:00

Toplam 336 bin 573 adayın başvurduğu 2019 DGS, 30 Haziran Pazar günü 81 il ve 88 sınav merkezinde uygulandı. Sınavda 120 sorudan oluşan sayısal ve sözel testler uygulandı. Şimdi ise sonuçların açıklanması ve ardından tercih sürecinin başlaması bekleniyor. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (2019-DGS) geçtiğimiz hafta tamamlandı. Gözler şimdi, on binlerce adayın katıldığı sınavın sonuçlarının açıklanacağı tarihte. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

2019-DGS sonuçları, ÖSYM tarafından 25 Temmuz'da açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

2019 DGS tercih tarihleri henüz belli olmadı. Tercih tarihleri ve diğer detaylar, ÖSYM'nin yayımlayacağı kılavuzun ardından netleşecek. Konuya ilişkin gelişmeler oldukça haberimizde yer vereceğiz.

BAKMADAN GEÇME!