DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak? İşte 2021 DGS'den son bilgiler

Güncelleme Tarihi:

DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak İşte 2021 DGSden son bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2021 17:02

DGS 2021 yılında da yoğun ilgi görüyor. Bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında yapılacak sınav için başvurular geride kalmıştı. Sınava katılım sağlayacak adaylar ise sınav giriş belgelerine odaklandı. Peki, DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak?

Haberin Devamı

DGS sınav giriş yerleri araştırılan konular arasında yerini aldı. Dikey Geçiş Sınavına girmek isteyen adaylar, ÖSYM tarafından belirtilen tarihlerde başvuru işlemlerini gerçekleştirdi. Şimdi ise sınav giriş yerlerinin yazacağı sınav giriş belgeleri sorgulanıyor. 2021 DGS'den son bilgiler...

DGS sınav yerleri, ÖSYM tarafından açıklanacak. 11 Temmuz tarihinde gerçekleşecek olan DGS için sınav yerleri, sınavdan 10 gün öncesi itibariyle yayımlanacak. Dolayısıyla DGS sınav yerlerinin 1 Temmuz itibariyle yayımlanacağı söylenebilir.

KİMLER KATILIM SAĞLAYACAK?

Lisans programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır.

O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki bütün mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuruda bulunabilmektedirler.

Haberin Devamı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denklik belgesi kabul edilen adaylar da Dikey Geçiş Sınavı DGS'ye başvurabilmektedirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!