DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI: ÖSYM DGS sınav giriş yerlerini yayımladı

Güncelleme Tarihi:

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI: ÖSYM DGS sınav giriş yerlerini yayımladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2022 09:29

DGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı yayınlandı. Binlerce adayın katılımı ise 3 Temmuz 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-DGS sınavı yerleri ÖSYM'nin açıklaması ile belli oldu. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı yerleri ÖSYM'nin AİS ekranında aday T.C kimlik numarası ve şifresi ile sorgulanabilecek. İşte, DGS sınav yerleri sorgulama ekranı ve konuyla ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

DGS sınav yerleri ÖSYM tarafından erişime açıldı. Sınava kısa süre kala DGS sınav giriş yeri sorgulama ekranı için adayların gözü kulağı ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevilmişti. Binlerce adayın katılımı ile gerçekleşecek olan söz konusu sınav öncesi DGS giriş belgesi ÖSYM AİS ekranı https://ais.osym.gov.tr internet adresinden görüntülenebilecek. İşte, DGS sınav yerleri ve giriş belgesi sorgulama ekranı

DGS sınav giriş yerleri açıklandı. 03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanacak olan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet  adresinden 23 Haziran 2022 tarihinde saat 14.15’ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecek.

Haberin Devamı

03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-DGS sınavı için adaylar, (Kıbrıs/Lefkoşa) dahil saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Bu belgelerini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar, internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır.

YKS soruları ve cevap anahtarları yayınlandı! İşte ÖSYM TYT, AYT ve YDT cevap anahtarı kitapçığı görüntüleme ekranı

Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde adayın fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermelidirler. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS 2022 yılında 3 Temmuz tarihinde düzenlenecek. Sonuçlar 12 Ağustos tarihinde açıklanacak.

DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 135 dakika olacaktır. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

Haberin Devamı
ÖSYM geçmiş yılların soru ve cevapları yayınlandı! Son üç yılın KPSS, MSÜ, ALES, YDS, DGS, TUS ve YÖKDİL soruları görüntüleme ekranı

SINAVDA NELER SORULACAK?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akılyürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!