DGS tercihleri merak konusu oldu! 2018 DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

DGS tercihleri merak konusu oldu 2018 DGS tercihleri ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 12:58

DGS tercihleri için sorgulamalar sürüyor. Sınavın tamamlanmasının ardından 16 Ağustos tarihinde sonuç açıklama işlemlerini gerçekleştiren ÖSYM, bu kez tercih süreciyle sorgulanmaya başlandı. Peki, DGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte, binlerce kişinin merakla sorguladığı DGS tercihleri ne zaman başlayacak sorusu ve diğer detaylar hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2018 sonuçları ÖSYM tarafından 16 Ağustos Perşembe günü erişime açıldı. Sınav stresini geride bırakan adayların gözü kulağı şimdi DGS tercih tarihlerinde. ÖSYM aday işlemleri sayfası üzerinden yürütülecek başvuru süreci öncesinde tercih kılavuzu paylaşılacak. Peki, DGS tercihleri ne zaman başlayacak? Tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına geçiş yapmalarına imkan sağlayan DGS’nin sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte gözler bu kez DGS tercih işlemlerine çevrildi. ÖSYM'den sonuç duyurusu geldiği anda adaylar, 2018 DGS yerleştirme sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecekler. Sonuçlar sadece 2018-2019 öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak.

Kurban Bayramı nedeniyle pek çok resmi kurum gibi ÖSYM de tatil sürecine girmişti. 9 gün süren tatilin bitmesi ardından DGS tercihlerine ilişkin sorgulamalar hız kazandı ancak henüz bir duyuru yapılmadı.

Haberin Devamı

DGS ‘de en küçük ve en büyük puan belirtilmemiş neye göre tercih yapacağız?

İstediğiniz yerlere göre yapıyorsunuz, belirtilen bir puan yoktur.

DGS ek tercih tarihleri ne zaman? Ek tercih işlemleri kesin yapılır mı?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılır.

DGS tercihlerinde bir yükseköğretim programlarına yerleştirildim. DGS ek tercihlerinde tercih yapabilir miyim?

DGS Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, DGS’ye girmiş ve DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!