DGS 1 net kuralı nedir?

Güncelleme Tarihi:

DGS 1 net kuralı nedir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2021 15:46

DGS 1 net kuralı, adayların puanlarının hesaplanması için kritik bir öneme sahip. DGS 1 net kuralına göre puanı hesaplanan pek çok vatandaş, DGS 1 net kuralı hakkında detaylı bilgi edinmek üzere internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştirdi. Peki, DGS 1 net kuralı nedir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

DGS 1 net kuralı, puan hesaplama sürecinde kritik bir öneme sahiptir. DGS sınavında Sayısal bölümden 20 net elde edebilmek için Matematik'ten 20, Türkçe'den en az 1 net yapılması gerekmektedir. Sözel bölümden 20 net elde edebilmek için Matematik'ten 1, Türkçe'den 20 net gerekir. Eşit Ağırlık'ta ise her iki bölümden 10'ar net yapılması gerekir. Buna göre 1 ham puan 1 nete karşılık gelmektedir.

DGS 1 NET KURALI NEDİR?

Geçtiğimiz senelerde DGS'de 0.5 kuralı uygulanmaktaydı. Bu yıl bu kuralın kaldırıldığı, 1 net kuralının uygulanacağı duyuruldu. Buna göre, öğrencilerin her iki bölümden de -hem sözel hem de sayısal bölümden- en az 1 ham puan yani 1 net yapmaları gerekmektedir. Aksi halde adayların sınavı hesaplanmamaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!