DGM, meczupların Refah bağlantısını araştırıyor

Güncelleme Tarihi:

DGM, meczupların Refah bağlantısını araştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Şanlıurfa, İzmir ve Hatay'da 10 Kasım törenlerinde ‘‘Puta tapmayın. Sizi Kuran'a davet ediyorum. Cehennemde yanacaksınız’’ diye bağıran eylemcilerin, ‘Tebliğ Memurları Örgütü’nü kurdukları ve organize çalıştıkları ortaya çıktı. Eylemcilerin birlikte plan yaptıkları ve kentlere önceden giderek keşifte bulundukları da belirlendi.

Mahmut Kaçar, Bekir Özbal, Bahattin Toprak ile Recai Gökalp dün basına gösterildi. Daha önce de Anıtkabir'de gösteri yapan Kaçar'ın cezaevindeyken para yardımı aldığı ve RP'den ihraç edilen Şevki Yılmaz ile RP Van Milletvekili Fethullah Erbaş tarafından Kırşehir ve Van-Özalp cezaevlerinde ziyaret edildiği ortaya çıktı. Kaçar'ın ifadesindeki, ‘‘Yılmaz ve Erbaş beni cezaevinde ziyarete geldi. Onlardan yardım gördüm' sözleri nedeniyle olayın RP ve RP'lilerle bağlantısı da, DGM tarafından araştırılıyor.

Yardımın bir bölümünün yurtdışından geldiği, daha önce irticacı örgütlere yardım yapmaktan haklarında dava açılan ancak beraat eden ‘Vahdet Vakfı' yöneticilerinin de, Kaçar ve eşine her ay para gönderdikleri saptandı. Kaçar'ın 1996'da cezaevinden çıktıktan sonra, aldığı yardımlar ile Van'da helva ve reçel fabrikası kurduğu ve 1986 model Ford marka bir minibüs satın aldığı da tespit edildi.

Tarih öğretmeni olarak öğrencilerine karşı saygılı olduğunu ve öğrencilerinin kendisini çok sevdiğini ileri süren Bekir Özbal, ‘‘Bizim Atatürk ile alıp veremediğimiz yok. İnsanlar istediği gibi Anıtkabir'e gider duasını okur. Bizim sadece Atatürk'ü putlaştıran, tanrılaştıran insanlarla alakamız var’’ dedi. Kaçar ise ‘‘Demirel bana meczup dedi. Ama daha sonra doktorlar akıllı raporu verdi. Bu raporla doktorları yalanlıyorsunuz’’ tepkisini gösterdi. Recai Gökalp de, ‘‘Allah bana tebliğ fırsatını verdi ama ben bu fırsatı değerlendiremedim. İlerde bir fırsat olursa, Allah bana bu fırsatı verirse tekrar yapacağım’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!