Devrim yasalarına saygı toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Devrim yasalarına saygı toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sivil toplum kuruluşları, İstanbul Üniversitesi Merkez Kamupusu'nda ‘‘Devrim yasalarına saygı toplantısı’’ yaptı. Eski rektör Prof. Berkarda konuşmasında, ‘‘Türban eyleminin amacı eğitim birliğini yıkmak’’ dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu'nda ‘Devrim yasalarına saygı’ adı altında toplantı düzenlediler ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'na türban konusunda gösterdiği tutum nedeniyle destek verdiler.

Toplantıda konuşan İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Bülent Berkarda, Türkiye'de cumhuriyet yönetiminin, yaptığı devrimler arasında en çok önemi eğitime verdiğini belirterek, ‘‘Ancak çok partili rejim ile birlikte ülkede hakim olan popülist zihniyet, eğitimin kalitesini düşürdü. Laik ve çağdaş eğitimin yanında ikinci bir eğitim, şeriatçı-dinci bir eğitim sistemi oturtulmaya başlandı. Şu anda üniversitelerde yapılan türban eylemlerinin amacı eğitim birliğini yıkmaktır’’ dedi.

ÖDÜN YOK

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan da 75'inci yılını kutladığımız cumhuriyet ve devrimlerinin çok zor şartlar altında yapıldığını belirterek, ‘‘Bizler Türkiye sınırları içinde yaşayan vatandaşlar ve cumhuriyet yurttaşları olarak, devrim yasalarının bize tanıdığı haklarla çağdaşlaşma yürüyüşüne devam etmek ve demokratik-laik bir sosyal hukuk devletinde yaşamak istiyoruz. Atatürk ilke ve devrimlerinden, Anayasa kararlarından asla ödün vermek istemiyoruz’’ dedi. Toplantıda daha sonra konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği İstanbul Şube Başkanı Bilge Bilgiç ile 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Haşmet Atağan da Atatürk devrimlerinin önemini anlattılar.

Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu alkışlar ve sloganlar arasında yaptığı konuşmasında, İstanbul Üniversitesi mensuplarının toplumdan aldığı destekle Atatürk ilke ve Devrimlerini sonuna kadar koruyacağını söyledi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı toplantı olaysız sona erdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!