Devletin zirvesinde büyük uyum

Güncelleme Tarihi:

Devletin zirvesinde büyük uyum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşanı Süleyman Demirel ve Başbakan Mesut Yılmaz'ın dün birlikte gerçekleştirdikleri Antalya gezisi zirvedeki uyumu da gözler önüne serdi.

11. Dünya Ormancılık Kongresi'nin resmi açılışını yapmak üzere ayrı uçaklarla Antalya'ya yola çıkan Demirel ve Yılmaz'ın aynı saatte Antalya Havaalanı'nda olmaları planlanırken Demirel, yarım saat önce Yılmaz ise 15 dakika geç gelince büyük bir protokol krizi yaşandı. Yılmaz'ı kısa bir süre alanda bekleyen Demirel, gecikeceğini öğrenince törenin yapılacağı Akdeniz Üniversitesi'ne geçti. Burada acil yardım, tramva ve organ nakli hastanesinin temelinin atılacağı tören alanına götürülen Demirel, Yılmaz'ın gecikmesi nedeniyle temel atma törenine katılmayarak Yılmaz'ın gelişine kadar Üniversite Rektörü Yaşar Uçar'ın odasında bekledi. Cumhurbaşkanı Demirel, daha sonra birlikte katıldığı törende Yılmaz'ın plaketini ise kendisi verdi.

ŞİİRLİ AÇILIŞ

Demirel Dünya Ormancılık Kongresi'nin açılışında, yaptığı konuşmada ‘‘Amacımız, ekolojik açıdan sağlıklı ve ekonomik sürdürülebilirliği olan yeni yaşam alanları yaratmaktır. Bunu mutlaka başarmak zorundayız. Aksi takdirde bu gezegende yaşayacak olan gelecek nesillerin yaşamlarını tehdit altına atmış oluruz’’ dedi. Demirel, kongrede ünlü şair Mehmet Emin Yurdakul'un şu meşhur dizelerini de okuyarak yeşil çağrıda bulundu:

‘‘Ey hemşeri, sakın kesme;

Yaş ağaca balta vuran el onmaz

Sakın kesme,

Her dalından bir güzel kuş ses versin

Sakın kesme,

Gölgesinde yorgun çiftçi dinlensin

Sakın kesme,

Şu sevimli köye kol kanat gersin

Sakın kesme,

Aziz vatan günden güne şenlensin’’

Demirel, dün Antalya'ya gitmeden önce İstanbul'da açılışını yaptığı Coaltrans-97 Uluslararası Kömür Konferansı'nda yaptığı konuşmada pembe tablo çizdi. Demirel, İstanbul'da yapılan ve 57 ülkenin katıldığı konferansta, ‘‘Türkiye'nin, satın alma paritesi hesaplamasına göre, 285 milyar dolarlık gayrisafi milli hasılasıyla, bölgenin en büyük ekonomilerinden biri olduğunun altını çizmek istiyorum’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!