Devlet Bahçeli'ye Twitter sansürüne MHP'den açıklama

Güncelleme Tarihi:

Devlet Bahçeliye Twitter sansürüne MHPden açıklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2021 19:39

Milliyetçi Hareket Partisi, Devlet Bahçeli'nin paylaşımlarına kısıtlama getiren Twitter hakkında açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Twitter tarafından MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolarla ilgili yaptığı bazı paylaşımlarına kısıtlama getirildi.

Twitter sansürü sonrası MHP'den yapılan açıklama şöyle;

Boğaziçi Üniversitesi'nin önündeki menfur eyleme karşı gösterdiği tepkiden dolayı MHP lideri sayın Bahçeli'nin bazı paylaşımlarına Twitter kısıtlama getirmiştir.

Sayın Bahçeli terörist ve öğrenci ayrımını ortaya koyduğu halde -ki bu emniyet tarafından da teyit edilmiştir- okyanus ötesinden Twitter buna tepki göstermiştir.

Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olanlara Twitter ve Twitter’ın arkasındaki güçler destek vermiştir.

Genel başkanımızın bazı paylaşımlarına kısıtlama getirilmiştir.

MHP'nin resmi Twitter hesabından yapılan bir başka paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"MHP Genel Başkanı Devlet BAHÇELİ diyor ki; "Muhterem analarımız evlatlarınıza siz sahip çıkınız. Ne Kılıçdaroğlu'nun eline, ne de onun bunun keyfine bırakmayınız!"

Devlet Bahçeliye Twitter sansürüne MHPden açıklama

MHP'Lİ YALÇIN: BU SOSYAL MEDYA KURULUŞUNUN YAYINLARI DENETLENMELİDİR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın Twitter tarafından kaldırılmasına ilişkin, "Twitter'ın tahakkümüne ve hadsiz müdahaleci davranışına cevap olarak bu sosyal medya kuruluşunun yayınları denetlenmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bahçeli'nin Boğaziçi Üniversitesindeki protestolara ilişkin paylaşımının sansürlendiğini belirtti.

Twitter'ın bu davranış biçimiyle, sosyal medya denen kontrolden çıkmış "dipsiz gayya kuyusunun Deli Dumrul'u, kırk haramisi" haline geldiğini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Hem milyonlarca takipçisi bulunan siyasetçiler üzerinden trilyonlar kazanan hem de onların tweetlerini keyfine göre sansürleyen Twitter'ın bu sosyal medya simsarlığına kimse boyun eğmez, eğemez. Her ülkenin kendine göre sosyal kıymetler bütünü, inanç iklimi, demokrasi anlayışı ve toplumsal öncelikleri vardır. Yerel ve toplumsal olsa da insani değerler ve inançlar kutsaldır, masundur, asla tekelleştirilemez, tahakküm altına alınamaz."

Haberin Devamı

"BM'Yİ ORTAK HAREKETE DAVET EDİYORUZ"

Hiçbir ülke veya kuruluşun, bir başka ülke veya toplumun demokratik düzenine müdahalede bulunamayacağını vurgulayan Semih Yalçın, şunları ifade etti:
"Bütün ülkelere kendi menfaat nizamını dayatmaya kalkarak uluslararası güvenlik ve barışı tehlikeye sokan bu türden sermaye ve çıkar unsurlarını hizaya getirmek üzere uluslararası camiayı harekete geçmeye çağırıyoruz. Birleşmiş Milletleri (BM) ve hatta bütün demokratik ülke yönetimlerini bu konuda ortak hareket etmeye davet ediyoruz. Türk demokrasisine müdahale niteliğindeki bu cüretkar tutum karşısında Türkiye olarak derhal gereken tedbirler alınmalı, Twitter'ın tahakkümüne ve hadsiz müdahaleci davranışına cevap olarak bu sosyal medya kuruluşunun yayınları denetlenmelidir."

Haberin Devamı

MHP MİLLETVEKİLLERİNDEN TEPKİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın Twitter tarafından kaldırılmasına tepki gösteren bazı MHP milletvekilleri ve MHP TBMM Grubu, silinen ifadeleri resmi hesaplarından paylaştı.

Bahçeli'nin 3 Şubat'ta Boğaziçi Üniversitesindeki protestolara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlardan, "Sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır. Yasa dışı eylemleri diğer üniversitelere teşmil etmek için kuyruğa girenler bunun bedelini acıklı şekilde ödemelidir." ifadeleri Twitter tarafından silindi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine MHP TBMM Grubu ile bazı MHP milletvekilleri, Bahçeli'nin söz konusu ifadelerini resmi hesaplarından paylaşarak Twitter'a tepkilerini gösterdi.

Bahçeli'nin silinen tweetini paylaşanlar arasında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da yer aldı.

MHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Bahçeli'nin Boğaziçi Üniversitesindeki protestolara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı bazı paylaşımlara Twitter tarafından kısıtlama getirildiği bildirilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!