Devlet Bahçeli'den Metin Akpınar'a çağrı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2018 10:30

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazete, televizyon ve ajansların Ankara temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Bahçeli, CHP ile Hulusi Akar arasında yaşanan gerginliğe yönelik önemli açıklamalar yaptı. Hulusi Akar'a yapmış olduğu ziyareti hatırlatan Bahçeli "Hulusi Akar paşa Kuran'a bayrağa ve silaha sahip çıkmıştır. Eğer kendisine yöneltilen baskıyı yerine getirseydi bugün burada olmazdık. CHP, siyaseten söylüyorum, çeki düzen vermelerinde fayda var. TBMM'de o hırçın, ne dediğini tekrarlayamayacak kadar cahilce konuşmalar CHP'ye bir şey kazandırmaz. Kazanan Hulusi Akar Paşa olmuştur. Kutluyorum kendisini" ifadelerini kullandı. Bahçeli ayrıca Metin Akpınar’ın açıklamaları hakkında da “Sana zaten yazık olmuş Metin Akpınar. Konuşmaların içeriği hoş değil... Metin Akpınar'ın Halk TV'de 5 dakika konuşma yapmasını istiyorum. 'Bu benim gafletim, cehaletim milletimden özür diliyorum' demesi lazım. Bu sebepten dolayı ben çok üzgünüm” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 "HULUSİ PAŞA KURAN’A, BAYRAĞA, SİLAHA SAHİP ÇIKMIŞTIR"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile CHP’li Özgür Özel’in tartışmalarına ilişkin, "Bu olay Türkiye’yi çok üzmüştür. CHP’nin grup başkan vekili olan şahsiyet o çirkin üslubu aşağılayıcı tavırları ne CHP’ye ne de Türkiye’ye bir fayda sağlar. Bundan en büyük zararı da o şahıs görür. Siyaseten itibari sıfırlanmış bir şahıs olarak toplumda kabul görür hale gelmiştir. Hulusi paşa Kuran’a, Bayrağa, silaha sahip çıkmıştır" dedi.

Devlet Bahçeliden Metin Akpınara çağrı
"ŞİMDİDEN MECLİS BAŞKANI KİM OLACAK?’ TARTIŞMASI BİNALİ YILDIRIM’IN ADAYLIĞINI GÖLGELER"

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "’Şimdiden Meclis Başkanı kim olacak?’ tartışması Binali Yıldırım’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını gölgeler. İstanbul’daki yarışta bir takım sorunlara yol açar. Merdiven gibi basamak basamak olmalı" ifadelerini kullandı. 

Devlet Bahçeliden Metin Akpınara çağrı

"METİN AKPINAR’IN GAFLETİM, CEHALETİMDİR, ÖZÜR DİLİYORUM DEMESİ LAZIM"

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’e yaptıkları açıklamalar nedeniyle soruşturma açılmasına ilişkin bir soru üzerine Bahçeli şu ifadeleri kullandı:
Eleştiri yapma hakkımız var diyorlar. Ben de eleştiri hakkımı kullanmak istiyorum. Konuşmalar çok hoş bir şey değildi. Metin Akpınar gibi bir sanatçının bu duruma düşmesi kötü bir örnek oluşturmuştur. Kendisine demokrasiye yazık etmiştir. Gösterdiği örnek kötü bir örnektir. Böyle şey olmaz, olmamalı. Türk geleneklerinde ayaktan asılma yoktur. Bunu kast ederseniz faşizmi kastediyorsunuz. Erdoğan’ı da lideri kabul edip yorumlamak istiyorsunuz demektir. Akpınar’ın 5 dakikalık bir açıklama yapıp yanlış bir örnek verdim bu örnek yanlıştır gafletim, cehaletimdir, özür diliyorum demesi lazım.

Haberin Devamı

"KEMAL BEY HERHALDE SEÇİM ORTAMINDA DAHA ILIMLI BİR YOL İZLEYECEKTİR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun işçilere seslenerek yaptığı konuşmayı değerlendirmesi istenen Bahçeli, "Kemal bey herhalde seçim ortamında daha ılımlı bir yol izleyecektir. Birkaç kişi konuşuyor onları da tatile gönderse iyi olur diyorum" dedi.

"AF TASARIMIZIN MECLİS’TE GÜNDEME ALINMASI İÇİN BEKLİYORUZ"

Af tartışmalarını yeni yılda gündeme getirecek misiniz? sorusu üzerine Bahçeli, "Tasarımız duruyor. Meclis’te gündeme alınması için bekliyoruz. Af yasasının çıkmasının ülkemiz için yararlı olacağını düşünüyoruz" dedi.

‘YURTTA SULH KONSEYİ KİM BUNU ORTAYA ÇIKARMAK LAZIM’

"8. ayakta, siyasette ses yok. Bunun üzerine gidilmesi lazım. Okul, yurt, bankadan kredi çekmişlerle Türkiye'yi meşgul edenler FETÖ'nün kanıtıdır. Yurtta Sulh Konseyi kim? Asker, bürokrat kanadı kim? Bir öğrenci kredi almış, baba harçlık göndermiş, oradan başlayınca Yurtta Sulh Konseyi'ni telaffuz eden yok. Yurtta Sulh Konseyi'ni çıkarmak lazım"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!