Deve kuşu mu, Twitter kuşu mu?

Güncelleme Tarihi:

Deve kuşu mu, Twitter kuşu mu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2012 00:00

Zaman zaman sosyal medyanın ayarının kaçtığı olmuyor değil ama pek çok konuda çözüme sanal ortamda varıldığına tanık da olduk. Biz tepkimizi gösterelim de, sonra devlet devekuşu gibi kafasını kuma mı gömer, ne yapar; orası biz ‘Twitter kuşları’nı pek ilgilendirmiyor

Haberin Devamı

Geçen hafta RedHack’in Ulaştırma Bakanlığı’nın web sitesine uyguladığı sanal saldırı sonucu Binali Yıldırım herhalde ufak çaplı bir kriz geçirmiş olacak ki, bu hafta verdiğimiz 25 şehiti baside indirgeyip 3. köprüyle karıştırdı. şehitlerle ilgili sosyal medyada oluşturulan hashtag’leri bir tehdit unsuru atfeden sevgili bakanımız yine diğer hükümet sözcüleri gibi adeta bir stand up’çıya evrildiği haftayı hiç komik bulunmayarak sonlandırdı. Twitter’ın anlık kapatılmasından bahsetti.
Evet, zaman zaman sosyal medyanın ayarının kaçtığı olmuyor değil ama biz Van Depremi gibi, otizme verilen destek gibi pek çok konuda çözüme sanal ortamda varıldığına tanık da olduk. Bence eğer terör konusunda bizler devletin yapamadığını yapabileceksek, en azından bunun ihtimalinin bile korkusunu onlara hissettirebildiysek ne mutlu... Bu konuda da diğer ülkelerdeki gibi bir birliktelik oluşturmayı başarabilirsek devlet ‘devekuşu’ gibi kafasını kuma mı gömer, ne yapar; orası biz ‘Twitter kuşları’nı pek ilgilendirmiyor!

Haberin Devamı

ARKADAN ÖNE KLAVYELERİ ALAYIM

* burusvilis: Bence Twitter’la evlenecek hükümet. Ama önce kapanmasını istiyor doğal olarak.
* hakankoksal: Elimizi çabuk tutup biz onları kapattıralım. Ulaştırma Bakanlığı’nı lütfen ‘spam and report’ pls.
* sislamoglu: Binali Yıldırım’ın iması şu: Normal medyayı hallettik, sıra sosyaline geldi. Her kuşu öptük, bir Twitter’ın kuşu kaldı.
* alicanteee: Arkadaşlar son tweetleri atın arkadan öne doğru klavyeleri topluyorum. (Binali Yıldırım)
* travisandtyler: Eğer Binali Yıldırım Twitter’ı kapatırsa öyle bir hashtag oluştururum ki Ortadoğu yıkılır! Beware!
* onur_goksen: Sokaktaki adamın kafa olarak Binali Yıldırım’dan, ıdris Naim şahin’den farkı yok. Onlara sinirlenin; AKP gerçek anlamda halkın iktidarıdır.
* TerbiyesizHerif: Başbakan Erdoğan, “Twitter kapatılacak hep konuşuyorlar susturamıyoruz” derse şaşırmam. Ne de olsa Şehitleri konuşup unutturmayan tek yer!
* kkumsal: şu an Ulaştırma Bakanı çok yoğundur, daha Facebook-Twitter kapatılacak. Koyunlar uyandırılmayacak, durmak yok yola devam.
* sOZGElimi_: Hükümetten teröre kesin çözüm! Twitter ve Facebook sansürlenecek hatta kapatılacak, böylece şehit vermeyecez. Her şey güllük gülistanlık olacak!
* Kucur32: Hükümet, terörle mücadele için yeni ve çok kapsamlı bir planı devreye sokuyor. Buna göre, ilk etap da Facebook ve Twitter kapatılacak.

Haberin Devamı

Behlül’ün yolu çekilsin

Yaz sezonu boyunca yayınlanan ‘Aşk-ı Memnu’ ıstanbul’da kalanlar için adeta teselli oldu. Yukarıda Allah var güzel dizi, insanı her defasında ekrana kilitlemeyi başarıyor, zaten ‘Asmalı Konak’tan sonra Türk dizi sektörünün duraklama dönemini yükseliş dönemine çeviren de o oldu diyebiliriz. Bu hafta dizi yine yeniden final yaptı, Twitter’da TT oldu, çok da güzel oldu. Genelin aksine diziyi TT yapanlara kızmaca, darılmaca yok, neticede terör mevzusu ayrı. Zaten biz o konuyu her defasında gündeme getiriyoruz ancak çözümün anahtarı biz de değildir!
* FerdiCarrefour: Kanal D’nin Aşk-ı Memnu’dan 15 saniye sonra Akasya Durağı’nı yayınlaması, Adriana Lima’yı izlerken hanımın odaya girmesi gibi.. Çok acı.
* istiklalAkarsu: Nebahat Çehre’nin Aşk-ı Memnu’da yüzüne, Muhteşem Yüzyıl’da komple vücuduna felç geldi, kadın kadersiz, kadın bahtsız.
* pinkfreud: Aşk-ı Memnu’nun tekrarını izleyenle olur.
* beyinterk: Burdan yetkililere sesleniyorum; Aşk-ı Memnu -Behlül’ün Yolu. Çekimlerine başlayın.
* OhMyCarrotboy: Bihter ölür, Nihal delirir, Firdevs yamulur, Behlül kaçar ve Aşk-ı Memnu biter.
* Sercan_AFACAN: Beşir cidden öldü mü lan? Aşk-ı Memnu’dan sonra hiç gözükmedi de.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!