Dev gemi Ege'ye açıldı

Güncelleme Tarihi:

Dev gemi Egeye açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2000 00:00

Bahama Bandıralı 312 metre boyundaki ``S.G. Enterprise'' adlı dev gemi, Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaparak, Ege Denizi'ne açıldı.
Haberin Devamı

İstanbul Boğazı'nı geçtikten sonra, Gelibolu açıklarına gelen ve Marmara Denizi İnceburun mevkiinde, Çanakkale Boğazı'ndaki yoğun tanker trafiği nedeniyle bekletilen Enterprise adlı gemiye, bu sabah saat 10.00'da Marmara Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş izni verildi.

5 romorkör, 1 palamar botu ve 1 yangın söndürme botu eşliğinde Çanakkale Boğazı'na giriş yapan gemi, yaklaşık 2 saat 40 dakikada Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaparak, saat 12.40'da Ege Denizi'ne açıldı. Geminin geçişi sırasında Çanakkale Boğazı çift yönlü olarak deniz trafiğine kapatıldı.

Avustralya'dan Romanya'nın Köstence Limanı'na 192 bin 554 ton demircevheri götürdükten sonra boş olarak dönen 183 bin 83 grostonluk geminin, dönüşünde balast tankları ve ambarlarına 200 bin ton su alarak, hava çekimini 47 metreye düşürdükten sonra dün İstanbul Boğazı'ndan geçişine izin verilmişti. Geminin hangi ülkenin limanına gittiği hakkında yetkili makamlara bilgi vermediği, gemi sahibinin seyir esnasında gemi kaptanına yeni rotası hakkında bilgi vereceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!