Dev bütçeli yapımlar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dev bütçeli yapımlar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2006 10:37

Beyazperdede gelecek aydan itibaren kelimenin tam anlamıyla şenlik başlıyor. Sinema dünyasının aylardır merakla beklenen gişe rekortmenliğine aday dev yapımları birbiri ardına seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Film şirketlerinin gösterim takvimine göre, dev yapımlar birbiri ardında Türkiye ve dünyada gösterime girecek. Bu filmlerden ilk olarak 5 Mayıs'ta dünya sinemalarıyla aynı anda Türkiye'de de “Görevimiz Tehlike 3” izleyici ile buluşacak.

Mayıs, Haziran ve Temmuz ayları boyunca Türk ve dünya izleyicisiyle şu yapımlar buluşacak:

Görevimiz Tehlike 3 (Mission: Impossible 3): Ünlü aktör Tom Cruise'un üçüncü kez kamera karşısına geçtiği filmin yönetmeni J.J. Abrams. Yapımcılığını Tom Cruise ile Paula Wagner'ın üstlendiği filmde Cruise'un rol arkadaşları, Philip Seymour Hoffman, Ving Rhames, Laurence Fishburne ve Billy Crudup...

Bütçesi 150 milyon doları geçen yapımın çekimlerine 12 Temmuz 2005 tarihinde Roma'da başlandı. Senaryosunu Alex Kurtzman, Roberto Orci ve J.J. Abrams'ın kaleme aldığı yapımda özel ajan Ethan Hunt, bu kez yeni ekibiyle farklı bir maceranın içine dalıyor.

TÜRK SİNEMASININ DEVLERİ AYNI FİLMDE
  
Kısık Ateşte 15 Dakika: Seyirciyle gelecek ay buluşması planlanan yapımın yönetmeni Neco Çelik. Metin Akpınar, Haluk Bilginer, Ata Demirer, Eyşan Özhim, Özkan Uğur, Janset, Cezmi Baskın, Aysun Kayacı, Erhan Yazıcıoğlu ve Ali Sunal'ın rol aldığı filmde ünlü pop topluluğu ”Hepsi” de seyirciyle buluşuyor. Senaryosunu Haluk Özenç'in kaleme aldığı film, İstanbul'un göbeğindeki şık Fransız restoranı “Le Chic”in birbiri ardına gelen olaylarla saat tam 21.15'te karışmasının keyifli öyküsü.

Haberin Devamı

Düş Yakamızdan (Failure To Launch): ABD sinemalarında geçtiğimiz aylarda seyirciyle buluşan film, Türk izleyicisiyle randevusuna hazırlanıyor. Tom Dey'nin yönettiği filmde, “Sex and the City” dizisinin Carrie Bradshaw'u Sarah Jessica Parker, ünlü aktör Matthew McConaughey ile kamera karşısına geçti. Romantik komedi, 35 yaşına geldiği halde aile ocağını terk etmeyen Tripp'in anne ve babası tarafından güzel bir kızla tanıştırılmasının hikayesi.
  
“X-MEN” SEYİRCİSİYLE VEDALAŞIYOR
  
X-Men: Son Direniş (X-Men: The Last Stand): Üçlemenin son halkası 26 Mayıs'ta Türk ve dünya seyircisiyle tanışacak. Brett Ratner'ın yönettiği filmin senaryosu Zak Penn ve Simon Kinberg'in imzasını taşıyor. Hugh Jackman, Halle Berry, Ian McKellen, Patrick Stewart, Famke Janssen, Anna Paquin, Rebecca Romijn, James Marsden, Shawn Ashmore, Aaron Stanford ve Daniel Cudmore'un rol aldığı film, tüm yetilerinden kurtularak “normal insan” gibi yaşama seçimiyle karşı karşıya kalan X-Men topluluğunun yeni macerası...

Haberin Devamı

Ayrılık (The Break-Up): İzleyici karşısına Haziran başlarında çıkacak filmde Jennifer Aniston ile Vince Vaughn rol alıyor. Filmin yönetmenliğini Peyton Reed üstleniyor.

Miami Vice: Ünlü televizyon dizisinden beyazperdeye uyarlanan filmin yönetmeni Michael Mann. Collin Farrel, Jamie Foxx, Li Gong, Louis Tosar, Naomie Harris ve John Ortiz'in rol aldığı filmde kafadarlarımız Miami sokaklarında yine suçluları kovalayacak.

The Devil Wears Prada: Çok satan romandan beyazperdeye uyarlanan filmde, Meryl Streep, Anne Hathaway ve Stanley Tucci başrolde. Film, bir moda dergisinin genel yayın yönetmeni ile kan kusturduğu yardımcısının neşeli hikayesi.
  
SUPERMAN GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR
  
Superman Dönüyor (Superman Returns): Beyazperdenin çelik adamı, 19 yıl aradan sonra geri dönüyor. Yaz aylarının gişe rekortmeni olacağına kesin gözüyle bakılan “Superman Returns”, 30 Haziran 2006'da gösterime girecek.

Haberin Devamı

Yapımcılığını Warner Bros. Pictures'ın üstlendiği filmin yönetmeni Bryan Singer. Senaryosunu Michael Dougherty ve Dan Harris'in kaleme aldığı yapımda, attan düşerek yıllarca felç kalan ve 2004'te hayata veda eden Christopher Reeve'in tahtına genç oyuncu Brandon Routh oturdu. Kate Bosworth, James Marsden, Frank Langella, Eva Marie Saint, Parker Posey, Sam Huntington ve Kal Penn'in diğer rolleri paylaştığı filmin ağır topu ise 2 Oscarlı ünlü aktör Kevin Spacey. Kripton gezegeninden gelen çelik adamın yeni macerasında Superman, bir yandan dünyayı kötü güçlerden kurtarmaya çalışırken, diğer yandan da ortada bulunmadığı yıllarda kendisini hayatından çıkaran sevgilisi Lois Lane'i yeniden kazanmak için mücadele verecek.
 
KORSANLAR DA TEMMUZ'DA GELİYOR  

Dev bütçeli yapımlar geliyor
Karayip Korsanları'nın ikincisi de seyirciyle buluşacak.  

  
Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest): Engin denizlerin gözüpek korsanları, 7 Temmuz'da ikinci kez seyirci karşısına çıkıyor. Jerry Bruckheimer'ın yapımcılığını üstlendiği filmde, ilk yapımın da rejisörü olan Gore Verbinski yönetmen koltuğuna oturdu.

Haberin Devamı

Senaryosunu Ted Elliott ve Terry Rossio'nun kaleme aldığı filmde, Johnny Depp (Kaptan Sparrow), Orlando Bloom (Will Turner), Keira Knightley (Elizabeth Swann), Stellan Skarsgard ('Bootstrap' Bill Turner), Bill Nighy (Davey Jones), Jack Davenport (James Norrington), Kevin R. McNally (Joshamee Gibbs) ve Jonathan Pryce (Vali Weatherby Swann) rol alıyor. Filmde Kaptan Jack Sparrow, “kan borcu” olduğunu öğrendiği “Uçan Hollandalı” gemisinin kaptanı Davey Jones'u bulmak için yeni maceraya atılacak. Bu arada aşık çift Will Turner ile Elizabeth Swann evlilik planları yaparken, bir anda yine kendilerini Kaptan Sparrow'un macerasının tam ortasında bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!