Dev Atatürk posteri Guiness rekoru kıracak

Güncelleme Tarihi:

Dev Atatürk posteri Guiness rekoru kıracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

19 Mayıs kutlamaları sırasında İnönü Stadı'nda açılacak poster, politikacılara topluma verdikleri sözleri hatırlatmayı amaçlıyor.

Durukan Reklamcılık ile ressam Abidin Yurdakul'un ortaklaşa olarak yapmaya başladığı dünya rekorunu kıracak 1919 metrekarelik dev Atatürk posteri Guiness Rekorlar Kitabı'na girecek.

Durukan Rekl*am'ın sahibi Osman Duru'nun önderliğinde yapımına başlanan ve Atatürk'ün Kocatepe'deki pozunu resmeden dev Atatürk posteri 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında İnönü Stadı'nda açılacak.

20 milyarlık poster

Politikacılara, Türk halkına verdikleri sözleri yerine getirmeleri gerektiğini hatırlatmaya çalıştığını söyleyen Osman Duru, hazırlanacak dev posterin 1983'te İngiltere'de Thames Nehri'ne asılan rekortmen posterden 61 metrakare daha büyük olacağını belirtti. Duru ‘‘15 Mayıs'ta yetkililere teslim edeceğimiz Atatürk'ün Kocatepe'deki duruşunu resmeden posteri 33 metre 50 santim genişliğinde, 57 metre 30 santim uzunluğunda olacak. Rüzgarı yüzde 30 içinden geçirme özelliği olan 13 top 412 kilo raşel kumaştan yapılacak. Altında Atatürk'ün ‘Büyük Türk milleti, bahtiyarım ki size verdiğim sözlerde hiçbir isabetsizliğe uğramadım’ sözü yer alacak’’ dedi.

Kıbrıs gazisi dikecek

Dünya rekoru kıracak olan dev Atatürk posterini ressam Abidin Yurdakul ücretsiz yapacak. Çalışmaya katılmanın büyük onur olduğunu söyleyen Yurdakul, ‘‘Enini 20, boyunu da 32 kareye bölerek kare kare çalışacağım. 500 kilo boya kullanacağım. Portreyi Güngören Kapalı Spor Salonu'nun duvarında merdivene çıkarak çizeceğim’’ dedi.

1919 metrekarelik kumaşı Kıbrıs gazisi Halit Balaban iki günde dikecek. Sağ elinin işaret parmağını savaşta kaybeden terzi Balaban, 35 yıldır terzilik yaptığını belirterek ‘‘Bugüne kadar sayısını hatırlayamadığım kadar kumaş diktim. Şu anda hissettiğim duyguları hiçbir zaman yaşamadım. Böyle bir gururda benim de katkımın olması en büyük mutluluk’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!