Derya Tuna'yı Tatlıses vurdurdu

Güncelleme Tarihi:

Derya Tunayı Tatlıses vurdurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2007 17:59

Derya Tuna'yı vuran Hüseyin Bozan, yıllarca sakladığı ve kimseyle paylaşmadığını söylediği gerçekleri Şişli Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadesinde açıkladı. Hürriyet'in ele geçirdiği ifadelerde Bozan, Tuna'yı ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in vurdurduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

13 Ekim 2007'de uğradığı silahlı saldırı sonucu ölümden dönen Bozan, "Sauna Çetesi" davasıyla ilgili olarak Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi. Hürriyet'in ele geçirdiği 27 Ekim 2007 tarihli ifadesinde Bozan, şunları söyledi:

TATLISES VURMAMI SÖYLEDİ

"2001-2002 yılları arasında koruma görevini üstlendiğim İbrahim Tatlıses'le beni 'Ayı Nuri' lakaplı arkadaşım tanıştırdı. Koruma görevini yaptığım 2002 yılında, Tatlıses Seyrantepe'de bulunan İdobay Müzik Şirketi'ne beni çağırdı. Burada bana, 'Derya'yı vur şundan kurtulalım senin de hayatını kurtarayım' dedi. O tarihlerde eşim hamileydi ve benim de paraya ihtiyacım vardı. Ben de kabul ettim ve Şişli Günay Restorant'ın çıkışında Derya Tuna'yı ayağından silahla vurup yaraladım ve teslim oldum. Bu suçtan toplam 7 yıl 11 ay hapis cezası aldım. 4 yıl cezaevinde yattıktan sonra serbest bırakıldım.

Haberin Devamı

SENİN NEFESİNİ KESTİRTİRİM

Olay öncesinde İbrahim Tatlıses bana, 'Yakalanırsan bu olayı benim yaptırdığımı kimseye söyleme. Ben sana hem içeride hem dışarıda bakarım' demişti, ancak ne cezaevinde ne de cezaevinden çıktıktan sonra bana hiçbir yardımda bulunmadı. Ben de bunun üzerine şirketini telefonla aradım. Sekreterine kendimi tanıtarak görüşmek istediğimi söyledim. Bir gün sonra Tatlıses beni cep telefonumdan arayarak, 'Niye burayı arayıp rahatsız ediyorsun. Seni öldürtürüm lan, nefesini kestirtirim bir daha nefes alamazsın' diyerek beni tehdit etti. Ben de ona Derya Tuna'yı vurmam için kendisinin talimat verdiğini ve bu olayla ilgili herşeyi anlatacağımı söyledim. Bunun üzerine Avrupa'da olduğunu iki gün sonra döneceğini ve bana yardımcı olacağını söyleyerek susmamı istedi.

İBRAHİM'LE SİZİ BARIŞTIRACAĞIM

Bu görüşmeden iki gün sonra Tatlıses'in Türkiye'ye döndüğünü ve Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu gazetelerden öğrendim. Avukatımla savcılığa giderek ifade verdim. Ancak savcıya Derya Tuna'nın vurulmasında talimatın İbrahim Tatlıses tarafından verildiğini söylemedim. Daha sonra kendisini Emre Köroğlu olarak tanıtan Kasım Zengin beni aradı. İbrahim Tatlıses ile dost olduklarını ve onu rahatsız etmememi söyledi. Ben de ona kimseyi rahatsız etmediğimi dört yıl hapiste kaldığımı ve çocuklarımın perişan olduğunu söyledim. Bunun üzerine Kasım Zengin hafta sonunda İstanbul'a geleceğini belirterek, 'Pazar günü İboşov 'a gel ben seni İbrahim ile görüştürüp sizi barıştırayım' dedi.

Haberin Devamı

183 BİN DOLARI AL KONUYU KAPAT

Derya Tunayı Tatlıses vurdurdu

Pazar günü aralarında Kasım Zengin'in de bulunduğu üç kişiyle Florya'da bir çay bahçesinde buluştuk. Siyah bir otomobile Star TV binasına gittik. Çekimlerin yapıldığı stüdyoda beklemeye başladık. Bu sırada İbrahim Tatlıses çekimlere devam ediyordu. Kasım Zengin beni alarak İbrahim Tatlıses'in hazırlık yaptığı kulise getirdi. Bu sırada yanımızda daha sonradan adının Serdar Yük olduğunu öğrendiğim başka bir şahıs da vardı. Kasım Zengin bana burada beklerken, 'Hüseyin bu konuyu kapatıyoruz, sana 183 bin dolar para ödeyeceğiz' dedi. Ben de kendisine para istemediğimi sadece mağduriyetimin karşılanmasını istediğimi söyledim. Dışarı çıktı ve bir süre sonra İbrahim Tatlıses'le birlikte içeri girdi. Tatlıses, Derya Tuna'nın vurulmasını istediğini kimseye söylememem gerektiği konusunda bana telkinde bulunduktan sonra Kasım Zengin bizi barıştırmaya çalıştı. Ben yine mağduriyetimin giderilmesini isteyerek oradan ayrıldım."

Haberin Devamı

İfadesinde vaad edilen 183 bin doları da alamadığını anlatan Bozan, 17 Ekim'de uğradığı silahlı saldırıyı kimlerin gerçekleştirdiğini bilmediğini söyledi. Bozan, kendisini İbrahim Tatlıses'in vurdurmuş olabileceğini de belirterek, saldırganların kendisini öldürmek amacıyla ateş ettiğini ifade etti.

Transparan kıyafeti için vurduğunu söylemişti

Derya Tuna, 14 Ekim 2002'de assolist olarak sahne alacağı Günay Restoran'daki provadan çıkışında sol baldırından vurulmuştu. "Derya Tuna'yı transparan kıyafet giydiği için vurdum" diyen Hüseyin Bozan 4 yıl hapis yatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!