Derneklere dokunduran film

Güncelleme Tarihi:

Derneklere dokunduran film
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2010 17:43

Filmfabrik'in yapımını üstlendiği “Takiye” adlı sinema filminin, Almanya ve Belçika çekimlerinden sonra İstanbul ayağı da tamamlandı.

Haberin Devamı

TAKİYE FİLMDEN FOTOĞRAFLAR

Türk ve Alman iş birliği sonucu, yapımcılığını Kadir Sözen'in, yönetmenliğini ise Ben Verbong'un yaptığı film, Hotel Arcadia'da tüm oyuncuların katıldığı bir basın toplantısıyla duyuruldu.
Toplantıda konuşan yapımcı Sözen, filmin konusunun, son 20 yılda Batı Avrupa'da ve Türkiye'de bazı şirketlere para kaptırıp mağdur olan Müslüman Türklerin yaşadığı sıkıntılar olduğunu ifade etti.

“Almanya'da paralarını kaptırıp mağdur olan aileler ve bu aileleri korumayı amaçlayan derneklerle konuştuktan sonra senaryo şekillendi” diyen Sözen, senaryonun gerçek hayattan esinlenerek oluşturulduğunu dile getirdi.

Kadir Sözen, filim çekimleri için 4 milyon avro harcadıklarını belirterek “Film, Mayıs ayında Türkiye'de vizyona girecek. Almanya için kesin bir tarih henüz yok, ama Türkiye'den biraz sonra olur diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Bir soru üzerine Sibel Kekilli'ye filmde rol alması için Fahriye Evcen'den önce teklif götürüldüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Sözen, “Sibel Kekilli'ye hiç teklif götürmedik, hatta kendisini şahsen tanımıyorum” dedi.
Filmin oyuncularından Yalçın Güzelce, yaptığı açıklamada, “Tevfik adında bir esnafı canlandırıyorum. Tevfik, anlatılan şekilde dolandırılan ve en sıkı dostunu intihar sonucu kaybetmiş bir adam” dedi.

Haberin Devamı

Derneklere dokunduran film

Güzelce, Kurtlar Vadisi'nde oynamaya devam ettiğini belirterek “Geçen günlerde İsrail'le yaşanılan diplomatik kriz çok gereksizdi. Çünkü bizler oyuncuğuz ve film yapıyoruz. Dizide geçen İsrail sahnesi çok abartılıp diplomatik sorun haline getirildi. Buna hiç gerek yoktu” görüşünü dile getirdi.
Müzikleri Toygar Işıklı tarafından yapılacak filmde, Ali Sürmeli, Rutkay Aziz, Fahriye Evcen, Erhan Emre, Mahir Günşiray, Yalçın Güzelce, Aykut Kayacık, Stipe Erceg, Michael Mendel, Susan Anbe gibi Türk ve Alman oyuncular rol alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!