Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2000 00:00

Hazırlayan İlkay MANIŞ
Haberin Devamı

Tabela işkence oldu

KALEKAPISI Antalyamız'ın simgesi durumundaki merkezi bir yer. Burada Saat Kulesi ve Yivli Minare dışında dikkati çeken en önemli unsur gün geçtikçe çoğalan reklam tabelaları. İrili ufaklı çok sayıda tabela bu mekanı ne yazık ki çirkinleştiriyor. Buraya fotoğraf çekmek amacıyla gelen turistler ise gördükleri manzara karşısında neye uğradığını şaşırıyor.

Öncelikle, fotoğrafını çekmek istediği objeyi devasa reklam tabelaları arasında bulması gerekiyor. Bulduğunda da istediği gibi bir görüntü elde edemiyor. Kent merkezinde yer alan böylesi önemli bir mekanın, tabelalarla kirletilmesini anlayamıyoruz. Belediye yetkililerinden konuyla ilgili ciddi önlem almasını istiyoruz. Ali Güven

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi yetkilileri, ‘‘Zabıta Müdürlüğü gereken çalışmayı yapacak. İzinsiz asılan ve görsel kirlilik oluşturan tabelalar kaldırılacak’’ dedi.

Çirkin manzara

PİL Fabrikası karşısında Batı Akdeniz Sitesi A Blok önündeki moloz yığınları her geçen gün büyüyor. Yaklaşık altı aydır yol kenarına inşaat artıkları ve çöp dökülüyor. Gece yarısı buraya gelen kamyonlar yükledikleri molozları umarsızca yol kenarına boşlatıyor.

Belediyeye konuyla ilgili şikayetimizi ilettik; ancak ne temizlik yapıldı ne önlem alındı. Her sabah pencereden baktığımızda moloz ve çöp yığınlarının çoğaldığını görüyoruz. Yüzlerce insanın yaşadığı bir bölgesi böyle çirkinlikler görmek istemiyoruz.Ayten Günay

Yetkili diyor ki

Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Özkaynak, ‘‘Bu bölgede kalıcı çözüm sağlanabilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır’’ diye konuştu.

Faturalar ulaşmıyor

Sanayİ Mahallesi 642. Sokak'ta oturuyoruz. Yaklaşık beş aydır telefon faturalarımız adresimize ulaşmıyor. Bu nedenle, ödememiz gereken fatura tutarını telefon aracılığı ile öğrenebiliyoruz. Sokağımızdaki diğer komşularımız da aynı sorunu yaşıyor.

Problemimizin giderilmesi için ilgili yerlere başvuruda bulunduk. Bize sözlü olarak gereken girişimlerde bulunulacağı belirtildi. Ancak, o günden bu yana aynı sorunla boğuşuyoruz. Posta dağıtımından sorumlu yetkililerden ilgi bekliyoruz.Necati Kiraz

Yetkili diyor ki

Antalya Posta İşleme Merkezi yetkilileri, ‘‘Vatandaşımızın şikayetiyle ilgili olarak gereken incelemeyi yapacağız. Sorunun neden kaynaklandığını araştırarak çözümünü sağlayacağız’’ dedi.

Savaş alanı gibi

Karacaoğlan Caddesi'nin devamında Zeytinköy'e uzanan cadde açık çöplük gibi kullanılıyor. Her sabah arabamla işyerine giderken bu yolu kullanıyorum. Beni ve birçok vatandaşı karşılayan manzara hiç de hoş değil. Evsel atıklardan moloz yığınlarına her türlü pislik yol kenarına bırakılıyor. En kötüsü bu yığınlar azalacağına gün geçtikçe çoğalıyor. Burası savaş alanından farksız. Antalya'ya yeni kazandırılan bir caddenin daha bakımlı ve temiz olması gerekmiyor mu?Muammer Çelik

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi yetkilileri, ‘‘Adı geçen bölgede gereken incelemeyi yapacağız. Burada yaşanan soruna çözüm getirilecek’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!