Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yol ortasında eski bina

İSMETPAŞA Caddesi'nin yan tarafındaki bazı eski yapılar yıkıldı. Ardından inşaat çalışmaları başladı. Ancak, burada bulunan iki eski bina yıkılmadı. Köşede duran bu işyerleri adeta yol ortasında kaldı.

Özellikle yayalar yürümekte zorlanıyor, üstelik çok çirkin bir görüntü var. Araç ve yaya trafiğinin oldukça yoğun olduğu bir noktada bulunan bu işyerleri yıkılacak mı?

Kenan Özek

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi yetkilileri, ‘‘Özel mülkiyete ait bölümdeki bazı yapılar yıkıldı. Vatandaşlarımızın şikayetiyle ilgili olarak gerekli çalışma yapılacak’’ dedi.

Aylardır onarılmadı

ASAT görevlileri, aylar önce, Tahılpazarı Mahallesi 457 Sokak'ta kanalizasyon kazısı yaptı. Çukurlar kapatıladı, sokak asfaltlandı. Ancak, asfaltın ömrü çok kısa oldu. Sokağımız, şimdi, delik deşik.

Kış boyunca çamurla boğuştuk. Havaların ısınmasıyla birlikte toz çilemiz başladı. Üstelik gelip geçen araçlar iri taşları füze gibi etrafa fırlatıyor. Gerekli onarım ne zaman yapılacak? Sokak sakinleri

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç, ‘‘Asfaltlama çalışmalarında turistik semtlere öncelik tanıyoruz. Lara ve Güzeloba'da bu faaliyetimiz sürüyor. Daha sonra sırasıyla diğer semtlerde de asfaltlama yapılacak’’ diye konuştu.

Buraya UyarI tabelası konsun UyarI

TrafİĞİn yoğun olduğu bazı caddelerde toplu taşıma araçları yoğunluğu daha da artırıyor. Müşteri olmadığı halde dakikalarca duraklarda bekleyen minibüsler için uyarı tabelaları caydırıcı olabilir.

‘‘Toplu taşıma durağıdır beklemek yasaktır’’ şeklindeki bir tabela yığılmaları ortadan kaldırabilir. Belediyenin bu yönde bir çalışma yapmasını bekliyoruz.

Ünal Kaplı

Yetkili diyor ki

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ‘‘Kentteki tüm duraklar, reklam panoları karşılığı yaptırılacaktır. 'Durak Yeridir Bekleme Yapılmaz' şeklindeki yazı konusunda da gereken yapılacaktır’’ şeklinde konuştu.

Geriye dönüş sorun oluyor

KonyaaltI 10. Cadde'de geriye dönüş sorunu yaşıyoruz. Tam üç kez bu cadde üzerinde geriye dönüşü mümkün kılacak bir cep için başvurduksa da UKOME geçerli olmayan nedenlerle reddetti. Oysaki, 10. Cadde'ye girilince bin metre hiç dönüş yok.

Bu cadde üzerinde bulunan petrol istasyonuna girmek içinde toplam 2 bin metre yol katetmemiz gerekiyor. Bazı oteller ve kuruluşlar için özel olarak cep yapılıyor. Fakat, halk isteyince olmuyor.

Murat Canoğlu-Ali Barut

Yetkili diyor ki

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ‘‘Bu bölgede cep yapılması yönündeki teklif İl Trafik Komisyonu'nca reddedildi. Migros inşaatı önünde yeralan cep ise inşaat başlamadan çok önce yapılmıştır’’ dedi.

Tel: (242) 243 40 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!