Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bu nasıl otopark ?

GEÇTİĞİMİZ günlerde gezinti yapmak için Karaalioğlu Parkı'na gittik. Aracımızı belediye binasının önündeki otoparka bıraktık. Buradaki görevli, Antalyaspor'a yardım topluyoruz diye otopark ücreti istedi. Bu ücretin de saat başı 400 bin lira olduğunu söyledi.

İnsanların bu şekilde zor durumda bırakılmasına anlam veremedim. Spora ve sporcuya saygı duyuyoruz. Ancak, böyle bir açıklama ile üstelik ‘‘mecburen’’ bu ücretin alınması üzücü. Bunun yanı sıra saat başı alınan 400 bin lira çok yüksek bir rakam.

Hülya Yurtbahar

Yetkili diyor ki

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ‘‘Belediye binası önündeki otopark daha önceki yönetimlerce Antalyaspor Vakfı tarafından 8 yıllığına kiraya verilmiştir. Kira sözleşmesinde de saat ücretinin 80 centten az olamayacağı madde halinde yeralmaktadır’’ dedi.

Eski binalar

TAHILPAZARI 469 Sokak'taki eski yapılar alkol ve tiner bağımlısı kişiler tarafından kullanılıyor. Viran haldeki binaları adeta işgal eden bu insanlar yüzünden oldukça rahatısızız.

Birçok aile akşamları sokakta yürümeye korkar hale geldi. Bunun yanı sıra görüntü kirliliği mevcut. Oturulamaz durumdaki bu yapıların yıkılmasını istiyoruz.

Şükrü Özcan

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç, ‘‘Yıkılma kararı alınmış ise eski yapıları yıkacağız. Eğer bu durum söz konusu değil ise yıkım kararı alınmasını sağlayacağız’’ diye konuştu.

Düzenli toplansın

Antalya'ya turizm cenneti, dünya kenti diyoruz. Özellikle kent merkezinde karşılaştığımız bazı manzaralar ise bu benzetmeyi doğrulamıyor. Tınaztepe Caddesi'ndeki çöp konteyneri manzaraları gibi. Düzenli toplanmayan atıklar konteynerlerden taşıyor.

Sıcak havanın etkisiyle kötü koku oluşuyor. Sineklerin çokluğu ise ayrı bir problem. Şehrin göbeğindeki bir caddede çöp birikmesine anlam veremiyoruz. Duran Yıldız

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi yetkilileri, ‘‘Vatandaşlarımızın şikayetçi olduğu caddede gerekli inceleme yapılacak. Çöpler düzenli olarak toplanıyor. Çevre kirliliğine neden olan kişilerin belediyemize bildirilmesini istiyoruz’’ dedi.

Zifiri karanlık

TOROS Mahallesi, Arapsuyu, Gürsu ve Altınkum mahallelerinden geçen yeni bulvar, akşamları zifiri karanlığa bürünüyor. Yayaların yol kenarında yürümesini kolaylaştıran tek unsur; araçların farkları.

Sürücüler ise ancak uzun farlarını yakarak yolu görebiliyorlar. Aylardır, aydınlatma sorunumuza çözüm getirilmedi. Turizm beldesinde bulunan bir bulvarda böylesi bir problem yaşanmasına anlam veremiyoruz. Semt sakinleri

Yetkili diyor ki

TEDAŞ Teknik Müdür Yardımcısı Coşkun Görgülü, ‘‘Genel Müdürlüğümüz iki ihalenin çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye genelinde yapılacak ihalenin ardından aydınlatma problemi çözülecek’’ şeklinde konuştu.

Tel: (242) 243 40 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!