Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Lise istiyoruz

Konyaltı

ANTALYA'nın turistik yörelerinden Konyaaltı Beldesi'ne lise yapımı için neden bekleniyor anlamıyoruz. Bu yüzden Konyaaltı'nda oturan aileler, çocuklarını uzak semtlerdeki okullara göndermek zorunda kalıyor. Ulaşım sorunu ise ayrı bir dert. En az öğrenciler kadar aileler de her gün bu sorunla boğuşuyor,

Her yıl yüzlerce insanın yerleştiği ve yapılaşmanın büyük bir hızla ilerlediği beldede lise bulunması gerekmiyor mu? Okul yapımı için daha ne kadar beklenecek. Yetkililerin bu konuda herhangi bir girişimi var mı? İlgilileden açıklama bekliyoruz. Tevfik Açar

Yetkili diyor ki

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ‘‘Toros Mahallesi'nde 10 bin 300 metrekarelik alan lise yapımı için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildi. 2000 yılı sonuna kadar eğitim ve öğretime açılacak bir bina yapılacak’’ dedi.

Caddeye benzemiyor

Aydın Caddesi

Sanayi Mahallesi Aydın Caddesi'nde trafik yoğunluğu gün geçtikçe artıyor. Ancak, adına cadde denilen bu yere cadde demek zor. Çünkü, doğru dürüst ne asfalt ne refüj var. Yol kenarındaki mıcır, ne zaman araba geçse çevreye fırlıyor.

Ayrıca, caddenin ortasına kadar yapılan; fakat, her nedense, yol ortasında bırakılan bakımsız bir refüj var. Yayaların yürüyeceği kaldırımdan ise eser yok. Caddeyi ikiye ayıran refüj aylardır tamamlanmıyor. Yetkililerden gereken çalışmanın yapılmasını istiyoruz. Musa Kıvırcık

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç, ‘‘Sanayi Mahallesi'nde altyapı çalışmaları yapılacak. Bu nedenle, semt sakinlerinin kaldırım ve asfalt yönündeki taleplerini yerine getiremiyoruz. Kanalizasyon çalışmalarının ardından gereken çalışma yapılacak’’ dedi.

Dolmuş seferi yok

Bayındır Mahallesi

Bayındır Mahallesi'nde ikamet ediyoruz. Mahallemizde dolmuş seferi olmaması nedeniyle zor durumda kalıyoruz. Özellikle akşam saatlerinde 45 dakika dolmuş beklediğimiz oluyor. Mecburen Meltem Mahallesi minibüslerine biniyoruz. Bırakın mahallemizin üst kısmından dolmuş geçmesini, Jandarma Komutanlığı önündeki caddede dahi minibüs bulmak işkence. Sabah işe giderken ve akşam saat 20. 00'den sonra bu çilemiz iyice artıyor. Meltem Mahallesi'nden her 10 dakikada bir dolmuş geçerken bizler yollarda zaman kaybediyoruz. Can Çelik

Yetkili diyor ki

Büyükşehir Belediyesi UKOME Şube Müdürü Hülya Atalay, ‘‘Vatandaşlarımızın bu yöndeki taleplerini Büyükşehir Belediyesi'ne yazılı olarak bildirmeleri yeterli. Talepler, mutlaka değerlendirilecek’’ şeklinde konuştu.

Bilboard kirliliği bitti

Köşemizde yayınlanan haber üzerine Büyükşehir Belediyesi yetkilileri harekete geçti. Şehirdeki bilboard sayısının azaltılarak, görüntü kirliliğinin önlenmesi amacıyla yapılan çalışma yarım kalmıştı. Bilboardların ilan yapıştırılan kısımları kesilmiş, bilboardları taşıyan direkler kaldırımlarda bırakılmıştı. Zabıta Müdürlüğü görevlileri, yaptığı çalışma ile direkleri söktü. Vatandaşlar, direklerin oluşturduğu çirkin görüntünün ortadan kaldırılmasına sevindiklerini belirttiler.

Çocuk parkı istiyoruz

Bayındır Mahallesi

Bayındır Mahallesi'nde, çocuklarımızın oyun oynayacağı bir park, ne yazık ki yok.

Geçtiğimiz yıl, Muratpaşa Belediye Başkanı, her tarafı park olan Meltem Mahallesi'ne bir adet daha park yaptı. Buna bir de spor komleksi eklendi. Oysa, mahallemizdeki çocuklar, park özlemi içinde. Semtimizde 332. Sokağın başında bulunan boş bir arsa var. Bunun yanı sıra, Sosyal Bilimler Fakültesi'ne giden yol üstünde de boş bir arazi bulunuyor.

Yetkililer, bu alanları çocuk parkı olarak değerlendiremez mi? Mahalle sakinleri

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç ‘‘Vatandaşlarımız talebi konusunda gerekli incelemeyi yapacağız.’’

Tel: (242) 243 40 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!