Deprem sonrası İÜ Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenciler eylemde

Güncelleme Tarihi:

Deprem sonrası İÜ Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenciler eylemde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2019 14:47

İstanbul’daki 5.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle binasında çatlaklar oluşan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenciler binaya girmeyerek eylem yapıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri dün meydana gelen depremde okulda hasar oluştuğu gerekçesiyle oturma eylemi yaptı.

Marmara Denizi Silivri açıklarında dün meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasının hasar gördüğünü belirten öğrenciler derslere girmedi.

Beyaz önlüklerle fakülte önünde bir araya gelen öğrenciler, "Can güvenliğimiz yok", "Hasta ve hekim için can güvenliği" yazılı pankartlar açtı.

Öğrenciler, depremin ardından binadaki hasarın gözle görülür hale geldiğini, fakültenin eğitim ve hasta bakımı için uygun olmadığını iddia etti.

Diş Hekimliği 4. sınıf öğrencisi Özkan Çelik, CNN Türk canlı yayınında ‘binaya neden girmek istemiyorsunuz?’ sorusuna verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Daha önceden zaten binada bilinen bir sorun vardı. Dünkü depremin ardından bizim endişelerimiz iyice arttı. Neden arttı; biz anfideyken, klinikteyken, koridorlarda yürürken her yerde çatlak kolonlar görüyorduk. Dünkü depremle birlikte bazı çatlakların genişlediğini düşünüyoruz. Özellikle elimizin girdiği çatlaklar olduğunu söyleyebilirim. Bazı kolonlarda ciddi hasarlar var bakın ben mühendis değilim kolonların ne kadar ciddi olduğunu bilmiyorum onlar taşıyıcı kolonlar mı bilmiyorum ama kolonlarda ve duvarlarda çatlak olduğunu söyleyebilirim. O yüzden biz çok ciddi endişe duyuyoruz.

Deprem sonrası İÜ Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenciler eylemde


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!