Deprem fay hattı haritası sorgulama! AFAD ve MTA Türkiye fay hatları görüntüleme ekranı

Güncelleme Tarihi:

Deprem fay hattı haritası sorgulama AFAD ve MTA Türkiye fay hatları görüntüleme ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2020 09:51

Ülkemizde yaşanan son depremlerin ardından Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından geliştirilen Türkiye deprem fay hattı haritası merak edilmeye başlandı. Ülkemizin pek çok bölgesinde bulunan fay hatlarının haritasını çıkaran MTA ve AFAD, fay hatlarının Türkiye'nin hangi bölgelerden geçtiğini erişime açtı. İşte kontrol etmek isteyenler için AFAD ve MTA deprem fay hattı haritası sorgulama ve Türkiye fay hatları görüntüleme ekranı

Haberin Devamı

Deprem fay hattı sorgulama ekranı MTA ve AFAD tarafından verilen hizmet dolayısıyla merakla araştırılan konu olmaya başladı. Türkiye deprem fay hatları Türkiye'de meydana gelen son depremler sonrasında internet üzerinden araştırılmaya başlanan fay hattı sorgulama işlemi, basit bir şekilde yapılabiliyor. Peki, AFAD ve MTA fay hattı sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte, AFAD ve MTA'nın fay hattı sorgulama ekranı ve Türkiye deprem fay hattı haritası

Türkiye fay hattı haritası AFAD ve MTA verileri ile kolayca görüntülenebiliyor. Fay hattı sorgulama sistemi aracılığıyla Ankara, İstanbul, Manisa veya oturdukları bölgeden fay hattı geçip geçmediğini merak eden vatandaşlar, detayları kolayca öğrenebilecek. Her yıl güncel bilgilerle yenilenen fay haritası sorgulama ekranı, Türkiye fay hatları hakkında detayları vatandaşlarla paylaşıyor. Peki, fay hattı nasıl sorgulama nasıl yapılır? İşte, 2020 yılının fay haritası görüntüleme sistemi hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

FAY HATTI SORGULAMA

Fay hattı sorgulama ekranı, deprem sonrasında sarsıntı hisseden ya da deprem haberlerini okuduktan sonra muhitinde fay hattı bulunup bulunmadığını merak eden pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Fay hatları nereden geçiyor ve Türkiye fay hattı haritası sorgularına da cevap veren 2020 fay hattı sorgulama ekranı, internet üzerinden görüntülenebiliyor.

İnsanlık tarihi boyunca çok büyük can ve mal kayıplarına yol açan doğal felaketlerle karşı karşıya kalındığı göz ardı edilemeyecek bir
gerçektir. Bu doğal felaketlerin başında, ekonomik ve sosyal açıdan çok büyük kayıplara yol açan depremlerin oluşturduğu felaketler yer
almaktadır. Türkiye ve yakın çevresi aktif tektoniği ile önemli deprem felaketlerinin yaşandığı bir bölgedir. Bu açıdan, bölgede depremselliğin izlenmesi, kayıt altına alınması ve bilimsel olarak irdelenmesi büyük önem arz etmektedir.

Son onbeş yılda istatistiklere göre dünyada yarım milyon insan depremler ve oluşturdukları tsunamiler sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu nedenle fay hattı sorgulama ekranı, tehlikenin boyutlarını görebilmek için önemlidir.

Haberin Devamı

TÜRKİYE FAY HARİTASI SORGULAMA EKRANI 

Türkiye fay hattı haritası sorgulama ekranı, son depremlerin ardından pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya başladı. MTA ve AFAD tarafından listelenen fay hatları, birkaç adımda kolayca görüntülenebiliyor. Fay haritası ile hangi şehir ya da ilçeden fay hatları geçtiğini listeyen iki kurum, bu bilgileri belirli periyodlarda güncelliyor. Türkiye fay haritası görüntüleme ekranı, internet üzerinden kolayca görüntülenebilmektedir. 

En son 1996 yılında yürürlüğe giren Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenmiş, 18 Mart 2018 tarih ve 30364 sayılı (mükerrer) Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır. Yeni harita 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Haberin Devamı

Yeni harita en güncel deprem kaynak parametreleri, deprem katalogları ve yeni nesil matematiksel modeller dikkate alınarak çok daha fazla ve ayrıntılı veriyle hazırlanmıştır. Yeni haritada, bir önceki haritadan farklı olarak deprem bölgeleri yerine en büyük yer ivmesi değerleri gösterilmiş ve “deprem bölgesi” kavramı ortadan kaldırılmıştır.

Deprem tehlike haritası RİSK haritası değildir. RİSK haritası olması için bu tehlike haritası üzerinde yapıların, nüfusun deprem anında etkilenme durumunu bilmek, ekonomik kayıpları saptamak ve depremin çevreye vereceği zararları hesaplayıp bu zarar ve kayıp sonuçlarını gösteren harita oluşturmak gerekir.

Yeni harita, AFAD Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) tarafından desteklenen ²Türkiye Sismik Tehlike Haritasının Güncellenmesi² başlıklı proje ile kamu ve üniversite işbirliği kapsamında hazırlanmıştır.

Haberin Devamı

AFAD'IN E-DEVLET ÜZERİNDEN GÖRÜNTÜLENEBİLEN HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ

MTA'NIN FAY HARİTASINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!