Deprem değil kar

Güncelleme Tarihi:

Deprem değil kar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 00:00

Pazartesi gününden beri etkili olan kar Zonguldak’ta can aldı.

Kapalı pazar yerinin çatısı, üstünde biriken kar nedeniyle çökünce 2 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Soğuksu semtindeki kapalı pazar yeri çatısı dün saat 17.30 sıralarında çöktü. Pazarcılar ve müşteriler çatının altında kaldı.

Çadır beziyle taşıdılar

Fatma Sarıoğlu (44) ile Güngör Durmuş’un (57) hayatını kaybettiği enkazdan 20 kişi de yaralı olarak çıkarıldı. Yaralılar, çadır bezlerine konularak ambulanslara taşındı. Kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan 4’ünün durumunun ağır olduğu bildirildi. Kurtarma çalışmaları sırasında da çökmeler devam etti. Bir polis omuzundan hafif yaralandı.

Belediyeyi suçladılar

Pazar yerinin diğer bölümlerindeki esnaf tahliye edilmezken, çökme tehlikesine rağmen sebze, meyve ve malzemelerini toplamaya çalışan pazarcılar, belediyeye tepki gösterdi. Çatıdaki tehlikeyi 1 gün önce belediyeye bildirdiklerini ileri süren pazarcılar, önlem alınmadığını söyledi. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da pazar yerine giderek incelemelerde bulundu.

-30’ları gördük

SOĞUK ve yağışlı hava dün de etkili oldu. Önceki gece Türkiye’nin en soğuk yeri eksi 31 dereceyle Yozgat’ın Boğazlıyan oldu. Van Savcısı Ercan Ceylan ve 4 kişi, Bahçesaray yolunda mahsur kaldı. Sivas Akıncılar’da madende mahsur kalan 10 işçi dün kurtarıldı.

Porsuk Çayı da dondu

Bitlis’te okullar 2 gün tatil edildi. Eskişehir’de Porsuk Çayı dondu. Yurdun çeşitli yerlerindeki göl ve akarsular da dondu. Bartın-Amasra yolu da kapandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!