Denizli'de kayıp çocuklar Rafet Ergen ve Hakkı Bardan aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Denizlide kayıp çocuklar Rafet Ergen ve Hakkı Bardan aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2022 11:09

Denizli'nin Çivril ilçesinde dün ortadan kaybolan Rafet Ergen (9) ve Hakkı Bardan (11) için bölgede arama çalışması başlatıldı. İtfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri 2 çocuğu, en son görüldüğü sulama kanalında arıyor.

Haberin Devamı

Çivril ilçesinin Kıralan Mahallesi'nde yaşayan Rafet Ergen ve Hakkı Bardan, dün saat 15.00 sıralarında ortadan kayboldu. Çocukların akşam eve dönmemesi üzerine aileleri jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edilirken, bir kişinin çocukları sulama kanalı çevresinde gördüğünü söylemesiyle çalışmalar burada yoğunlaştı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Su altı Arama Kurtarma ekibi başta olmak üzere AFAD ekipleri, kanalda çalışma başlattı. Balık adamlar kanala girerek aramalarını gece boyunca sürdürdü. Kıralan bölgesinde çocuklara ulaşılamayınca çalışmalar kanalın akış yönündeki Baklan ilçesinde devam ediyor. 

Denizlide kayıp çocuklar Rafet Ergen ve Hakkı Bardan aranıyor

Haberin Devamı

KAYIP ÇOCUKLARDAN BİRİNİN SON GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Kayıp Rafet Ergen ile Hakkı Bargan’ın bulunması için AFAD ve jandarma ekipleri hem karadan hem de havadan dronla arama yapıyor. Suyu durdurulan kanalda itfaiye ekipleri ise balık adamlarla arama çalışmalarına devam ediyor. Sulama kanalının akış yönünde bulunan kanalet ve kurutma kanallarına da tek tek bakılıyor. Arama kurtarma ekipleri yaklaşık 30 kilometre çapında büyük bir alanda her yeri didik didik arıyor. Ayrıca jandarmanın iz arama köpekleriyle de bölgede arama çalışmaları yapılarak çocuklara ait bir iz bulunmaya çalışılıyor.

BABASI KANALLARA GELEREK OĞLUNUN BULUNMASINI BEKLİYOR

Kayıp çocukların ailelerinin ise umutlu bekleyişi sürüyor. Rafet Ergen’in babası Hüseyin Ergen de arama yapılan kanallara gelerek oğlunun bulunması için çalışmaları takip ediyor. İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık’da babayla konuşarak, devletin tüm imkanlarının iki çocuğun bulunması için seferber edildiğini söyledi. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı Hava Filo Komutanlığı’na ait bir helikopterde bölgede havadan arama çalışmalarına başladı.

Denizlide kayıp çocuklar Rafet Ergen ve Hakkı Bardan aranıyor


'SU KANALLARINDA KAYIP ÇOCUKLARA AİT İZ BULAMADIK'


Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, yapılan aramalar sonucu su kanallarında bir ize rastlanmadığını belirterek, "9 ve 11 yaşında iki çocuğumuz kayboldu. Vatandaşlar ve tüm ekipler sahadayız. Çocukların en son sulama kanalı kenarında göründüğüne dair beyan var. İki gündür su kanalları arandı. Ancak kanallarda bir işarete ve ize rastlanmadı. Topyekün arazide saha da arama çalışması devam ediyor. Ailelerle görüştük. Onlar da bulunmasında umutlular. Onlar da aramalara katılıyorlar. İnşallah kötü bir haber almayız" dedi.

AVCILAR DA ARIYOR

Bölgede avcılık yapan ve arama çalışmalarına katılan Selçuk Poslu ise "Bölgeye hakimiz. Biz de ekipmanlarla geldik. Aramalara devam ediyoruz. Çocukların sulama kanalına düştüğü şüphesi vardı ama kanallarda bir iz bulunmadı. Yine de arama devam ediyor. Köylüsü, kentlisi, yoldan geçenler bile arama çalışmalarına katılıyor" diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!