Denizli beşik gibi sallanıyor

Güncelleme Tarihi:

Denizli beşik gibi sallanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2003 01:52

Denizili'nin dört günden bu yana orta ve hafif büyüklükteki depremlerle beşik gibi sallanan Buldan İlçesi, dün saat 11.36'da Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki depremle şok yaşadı. Son depremde bazı evlerin bacaları ve duvarları yıkıldı, halk sokağa döküldü. Denizli'de balkondan atlayan biri çocuk iki kişinin bacakları kırıldı.

Denizli'nin Buldan ilçesinde 23 Temmuz sabahı saat 07.56'da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından sarsıntılar bitmedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, dün saat 04.00'te 5.0 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Korku içinde uyanan vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Orta büyüklükteki bu sarsıntıyı, saat 04.15'te 4.1, saat 04.20'de 3.7, saat 04.24'te 3, saat 04.57'de 2.9, saat 06.34'te 3.0 ve saat 06.37'te de 3.0 büyüklüğündeki depremler izledi.

Halk geceyi sokakta geçirip birkaç dakika arayla gelen sarsıntıların şokunu atlatmaya çalışırken, dün saat 11.36'da bu kez 5.6 büyüklüğünde deprem oldu. Merkez üssü Buldan olan ve Denizli, Uşak, Muğla, Aydın, Manisa, İzmir ve çevresinde de hissedilen deprem, vatandaşları sokağa döktü. Bazı eski evlerin duvar ve bacaları yıkıldı. İlçe merkezinde Zeynep Terzioğlu'na ait evin tavanı çöktü. Aile fertleri yara almadan kurtuldu. Buldan Devlet Hastanesi'nde yatan hastalar da kollarında serumla sokağa çıkarıldı. Korkudan şoka girip sinir krizi geçiren bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Deprem, Denizli'de de büyük panik yarattı. Yaklaşık 10 saniye süren sarsıntının ardından halk sokağa döküldü. Gazi Bulvarı'nda yüksek katlı binaların duvarlarında çatlaklar oluştu, bazı tabelalar düştü. 9 yaşındaki Gülhan Aru ile 43 yaşındaki Mahmut Türk, ikinci kattaki evlerinin balkonlarından atlayınca yaralandı. Bacakları kırılan iki depremzede Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu, Buldan'a gelerek kriz merkezinin başına geçti. Denizli'de bulunan ANAP Genel Başkanı Ali Talip Özdemir de ilçeye gelip inceleme yaptı. Vali Yazıcıoğlu, ‘‘Şu aşamada çadır dağıtmaya gerek yok. Kandilli Rasathanesi yetkilileriyle görüştük. Tarihte bu bölgede bundan daha büyük bir deprem olmamış. Bu nedenle bundan daha büyük bir deprem beklenmiyor. Ancak yine de halk şimdilik evlerine girmesin’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!