‘Denizkondu’ Aksaz Üssü’nde

Güncelleme Tarihi:

‘Denizkondu’ Aksaz Üssü’nde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 00:00

Daha önce KKTC’ye gideceği açıklanan, armatör Kahraman Sadıkoğlu’nun 800 metrekarelik ‘denizkondusu’ My Fantasy, denize elverişlilik belgesi almak için Göcek’ten Marmaris’teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na çekildi.

SADIKOĞLU'NUN YÜZER EVİNİN FOTOĞRAFLARI

Muğla’nın Göcek ve Sarsala Koyu’nda 10 yıldır demirli olan, armatör Kahraman Sadıkoğlu’na ait, yüzme havuzu, saunası ve spor salonu bulunan dubleks daire şeklindeki ‘denizkondu’nun, maddi gerekçelerle KKTC’ye götürülmesinden vazgeçildiği açıklandı. ‘Denize Elverişlilik Belgesi’ bulunmadığı için koydan çıkarılmasına karar verilen ve çevrecilerin tepkilerine neden olan denizkondunun demirli bulunduğu yere önceki gün öğle saatlerinde, Çevre İl Müdürü Mehmet Şahin ile giden Vali Yardımcısı Recep Yüksel, son uyarısını yaptı. My Fantasy dün öğle saatlerinde Aksaz’a ulaştı.

‘Burada istemiyoruz’

My Fantasy’e ilişkin tüm yasal işlemlerin tamamlandığını belirten Göcek Liman Başkanı Yusuf Toparslan “Belgeyi alsa dahi biz bu koylara girmesini istemiyoruz” dedi.

Müsteşarlık: Tamire gitti

DENİZCİLİK Müsteşarlığı yetkilileri ise Sadıkoğlu’nun Aksaz’daki askeri üsle sözleşme imzaladığını, “Denizkondu”nun burada tamir edileceğini belirttiler. Yetkililer, “Arızası hakkında bir şey bilmiyoruz. Ne kadar süre üste kalacağını bilmiyoruz. 10 gün de kalabilir, 1 ay da” dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!