Denizi kirleten fabrikaya 23 milyarlık ceza

Güncelleme Tarihi:

Denizi kirleten fabrikaya 23 milyarlık ceza
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2001 00:00


Mersin'de denizi kirlettiği tespit edilen fabrikaya 23 milyar 312 milyon lira ceza kesildi.

Çevre Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, İçel İl Çevre Müdürlüğü Kazanlı Belediye Başkanlığı'nın, Soda Sanayi A.Ş'ye ait Kromsan Bileşikleri Fabrikası tarafından kimyasal atık sularını DSİ drenaj kanalı aracılığıyla denize deşarj ettiği yönündeki ihbarını değerlendirdi.

Yapılan incelemede, fabrika sahasında yer alan sülfür havuzlarında bulunan kimyasal atıkların, kanal oluşturularak DSİ drenaj kanalına bağlandığı ve oradan da Akdeniz deşarj edilerek, deniz üzerinde kırmızı- kahve renk oluşumu ile birlikte kirlilik meydana getirdiği tespit edildi.

Deşarj yapılan kanalların değişik noktalarından ve denizden alınan atık su numunelerinin analizi sonunda da, atık suların Su Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliği'nde belirtilen limitlerin üzerinde olduğu ve kirletici parametreler içerdiği belirlendi.

İçel Valiliği İl Çevre Müdürlüğü, yapılan inceleme ve tespitler sonucunda Soda Sanayi A.Ş'ye ait Kromsan Bileşikleri Fabrikası'na Çevre Kanunu'nu ve Su Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliği'nde belirtilen sınırlamalara uymadığı gerekçesiyle toplam 23 milyar 312 milyon 350 bin lira para cezası verdi.

Bu arada DSİ kanalı içerisinde kötü koku, birikinti ve olumsuzlukların giderilmesi için de fabrikaya uyarıda bulunuldu. (Ankara/aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!