Deniz'e tazminat müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Denize tazminat müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2008 11:29

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, İTO eski Başkanı Mehmet Yıldırım’ın ünlü Manken Deniz Akkaya’ya tazminat ödemesine hükmetti. Kadıköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararı bozan Yargıtay, Akkaya’nın, “Bir işadamı bir haftalık beraberlik için 300 bin dolar teklif etti” sözleri sonrasında Yıldırım, “İşadamı kimseye değerinden fazla para vermez” sözlerini sarf etmişti. Mahkeme bu sözlerinden dolayı Akkaya’nın Yıldırım’a karşı açtığı tazminat davasını reddetmişti.

Haberin Devamı

DENİZ AKKAYA FOTOĞRAFLARI

Akkaya’nın, 2002 yılında, bir iş adamının kendisine bir haftalık aşk karşılığında 300 bin dolar teklifte bulunduğuna ilişkin sözlerinin ardından, İTO eski Başkanı Mehmet Yıldırım “O kız değerini artırmak için yanlış taktikler uyguluyor. İşadamı ekonomiyi de bilir, piyasa fiyatlarını da. Kimseye değerinden fazla vermez” demişti. Yıldırım’ın bu sözleri üzerine, Akkaya, 100 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı. Kadıköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, Akkaya’nın açtığı davayı reddetti. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, mahkemenin kararını bozarak Yıldırım’ın tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti.

Daire, verdiği kararda şu görüşleri dile getirdi: “Davalının, davacı hakkında yaptığı açıklamalarda sözlerinin eleştiri ve düşünce açıklaması sınırlarını aştığı, davacının kişiliğine yönelik saldırı niteliğinde olduğu görülmektedir. Bu nedenle davanın kabulü ile duyulan acının hafifletilmesi için takdir edilecek miktarda manevi tazminata hükmedilmesi gerekir.”

Haberin Devamı

Yerel mahkeme, Yargıtay’ın verdiği bu karara uyarsa Akkaya, Yıldırım’ın kullandığı sözler nedeniyle tazminat alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!