Denize düşen araç için tazminat davası

Güncelleme Tarihi:

Denize düşen araç için tazminat davası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2007 00:00

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde 9 ay önce, otomobille araba vapurundan denize düşen Aysun Atay Arıkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzdeniz A.Ş. ve bir süre bu araba vapurunu işleten Erdemler Nakliyat Şirketi’ne 18 bin 814 YTL tazminat istemiyle dava açtı.

GEÇEN yıl 6 Eylül’de Üçkuyular’dan hareket eden kaptan Ahmet Yılmaz idaresindeki "Erdemler-5" araba vapuru, Bostanlı İskelesi’ne yanaştığında Aysun Atay Arıkan’ın yönetimindeki otomobil, arkasına bağlı olan ve üzerinde optimist teknesi bulunan römork ile iskeleye çıkmak üzere hareket etti. Bu sırada vapur tekrar denize açılınca, otomobil ve römork üzerindeki teknelerle birlikte denize düştü. Güzelbahçe Optimist Spor Kulübü Başkan Yardımcısı olan Arıkan, son anda araçtan dışarı çıkabildi. Kaptan hakkında ceza davası açılırken, aracın sahibi Lale Andiç’in hurdaya çıkan ve 20 bin 500 YTL değer biçilen otomobili için sigorta şirketi 17 bin YTL ödedi. Otomobilin arkasındaki römork da kullanılmaz hale geldi. Sporcuların kullandığı tekneler de zarar gördü. Yaptıkları görüşmelerden zararlarının karşılanması yönünde olumlu bir sonuç alamadıklarını belirten Lale Andiç, Aysun Atay Arıkan ve Güzelbahçe Optimist Kulübü Derneği adına avukat Gürkal Aydoğan Yolyapan, bunun üzerine dava açtı. Yolyapan, denetleme görevini yerine getirmediğini öne sürdükleri Büyükşehir Belediyesi, İzdeniz A.Ş. ve geçici bir süre için, hizmet satın alınması yöntemiyle körfezde arabalı vapur hizmeti veren Erdemler Nakliyat firmasından tazminat talep etti.

Avukat Yolyapan dilekçesinde, Aysun Atay Arıkan’ın otomobilme vapurdan indiği sırada kaptanın yaklaşık 8 metre kıyıdan açıldığını, aracın da denize düştüğünü belirtti. Arıkan’ın ölümden döndüğünü, büyük korku yaşadığını, psikolojik tedavi gördüğünü, otomobilin, arkasındaki römorkun ve teknelerin hasar gördüğünü, ayrıca kulübün de yarışmalara katılamayıp manevi olarak zarara uğrandığını ileri sürdü. İzmir 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki davaya henüz başlanmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!