Denizde Tuzak

Güncelleme Tarihi:

Denizde Tuzak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yıllarca Hollandalı yönetmen Paul Verhoven (Basic Instinct, Total Recall) ile beraber görüntü yönetmeni olarak çalışan Jan De Bont, ilk yönetmenlik denemelerinde Speed ve Twister gibi büyük aksiyon filmlerini çekti ve bu tarz yapımlarda ustalığını kanıtladı.

Bu sefer Hız Tuzağı denizde kuruluyor. Sevgilisi Alex'in (Jason Patric) kendisini affettirmek ve evlenme teklif etmek için tatile çıkardığı Annie (Sandra Bullock) kendini biranda bilgisayar dahisi John Geiger'ın (Williem Dafoe) elegeçirdiği gemide hayatta kalma mücadelesi verirken bulur. Serinin ilk filminde bir polise (Keanu Reeves) yardım eden sıradan bir kadını canlandıran Bullock, bu devam filminde artık kaçırılma ve bombalama olaylarında tecrübe sahibi olgun bir genç kadın rolünde.

Hızlı bir tempoda ilerleyen filmin ilki kadar ilgi görmesini bekleyen yönetmen Jan De Bont, bu film için Twister'ı çekerken çalıştığı özel efekt ekibini de kullanmış. Oyunun sonu ise tüm kadronun hayal gücünün bir ürünü. Onlara göre gerçek, ancak gerçek olunca güzel. Hollywood'un sık sık başvurduğu seri filmler klişesi, Speed için de geçerli ancak bu kez hikaye biraz farklı.

1994 yılında ismini kimsenin duymadığı iki oyuncu, ilk denemesini yapan bir yönetmen tarafından biraraya getirildi. Ortaya çıkan film hem gerilim-macera türü filmler için yeni bir çığır açtı, hem de o yılın Box Office beklentilerini alt üst ederek beklenmedik bir hasılat yaptı. Sandra Bullock daha sonraki film çalışmalarına başarıyla devam ederken, yönetmen Jan De Bont ise tarzını değiştirmeden 97' sezonunun hitlerinden Twister'a imza attı. Speed'in inanılmaz başarısıyla kendini biranda Hollywood'un birinci liginde bulan Sandra Bullock, bu filmin hemen arkasından çevirdiği While You Were Sleeping ile En İyi Kadın Oyuncu dalında Altın Küre'ye aday gösterildi ve onu takip eden A Time To Kill ve In Love & War filmleriyle pek çok eleştirmenden olumlu notlar aldı. Making Sandwiches filminde hem yazar hem de yönetmen olarak çalışan Bullock şu sıralarda Hollywood'un altın kızı konumunda.

Bullock ve Bont, Speed 2:Cruise Control'da tekrar biraraya gelirken aralarına geçtiğimiz sezonun güçlü performansı ile dikkat çeken, Sleepers'ın yakışıklı oyuncusu Jason Patric'i de aldılar. Keanu Reeves'in müzik çalışmalarına ağırlık vermeyi seçmesi nedeniyle rol almayı kabul etmemesi üzerine seçilen Patric, Oscar Ödülü Adayı Williem Dafoe ve Sandra Bullock ile başarılı bir takım olmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!