Denizde kaybolan 21 kişiye halen ulaşılamıyor

Güncelleme Tarihi:

Denizde kaybolan 21 kişiye halen ulaşılamıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2008 12:19

Rusya'dan yüklediği demiri Bartın Limanı'na getirmesi gerekirken irtibat kesilen Panama bandıralı kuru yük gemisini arama faaliyetlerinde gemiye ait bazı bulgulara rastlanıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

İnebolu-Kastamonu açıklarında kaybolduğu bildirilen Panama bayraklı M/V Rezzak isimli gemiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.

Halen Sinop'un Türkeli ve Ayancık ilçeleri arasında kalan bölgede yoğunlaştırılan arama kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 2 Sahil Güvenlik Botu ile Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir arama kurtarma uçağı katılıyor.

Sinop Valisi Zeki Şanal, arama kurtarma çalışmalarında gemiye ait bazı bulgulara rastlanıldığını söyledi. Türkeli ve Ayancık sahillerinde karadan ve denizden arama çalışması yapıldığını belirten Şanal, “Türkeli sahilinden yaklaşık 3 mil açıkta bir can simidi bulundu” dedi.

Vali Şanal, aramaların devam ettiğini ve ilerleyen saatlerde durumun daha netleşebileceğini söyledi.

Rusya'nın Novorossıysk Limanından Bartın'a götürülmek üzere demir yükleyen Panama bayraklı “Rezzak” isimli gemiden 18 Şubat pazartesi sabah saatlerinden saatlerinden itibaren haber alınamaması üzerine arama çalışmaları başlatılmıştı.

Haberin Devamı

Bu arada, 21 mürettebatı bulunan 3009 grostonluk Panamalı bandıralı Rezzak'ın 1982 yılında inşa edildiği ve 2000 yılına kadar “Asean Energy”, bir süre de “Bangyuan” adıyla faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!